Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29-30/8 (2) 2017. Yttrandefrihet och Demokrati a´ la Liberalerna.

Världen: Nordkorea har skjutit upp en missil som passerat över Japan. http://www.expressen.se/tv/nyheter/live/live-tv-senaste-nyheterna-fran-expressen-tv-1/  Sanslöst. Men som Anders Svensson på zaramis.se säger är det ett större problem att Israel har kärnvapen än att Nordkorea har det. http://blog.zaramis.se/2013/02/12/nordkorea-har-karnvapen-och/

Sverige: Yttrandefrihet och Demokrati (L). ”Liberalerna har alltid varit de starkaste försvararna av yttrandefrihet och demokrati!”

”Förutom i de fall USA velat tysta något land i Tredje världen. Eller när det handlar om någon annan latinamerikansk regim än Kubas. Och förutom när det är svensk polis som slår fredliga demonstranter, upplöser demonstrationer utan stöd i lagen eller fabricerar bevis. Eller när SÄPO försöker tysta anarkistiska tidningar. Då är det ganska tyst från de liberala ledarsidorna. Trots allt är Liberalerna det enda svenska riksdagsparti som har haft kopplingar till terrorism. Att deras dåvarande ordförande i Stockholm, Paul Wretlind, sponsrade den grupp som sprängde tidningen Norrskensflamman i mars 1940. Fem människor, varav två barn, dog. Fortfarande brukar liberalerna ha svårt att kritisera att den samlingsregering de satt med i belade kommunistiska och syndikalistiska tidningar med transportförbud under andra världskriget – helt i strid med tryckfrihetsförordningen. Däremot citerar de gärna Voltaire, som sade att han var beredd att dö för sina fienders rätt att yttra sig”. http://www.socialist.nu/fragor/ovriga/demokrati.html

Fast jag vill nog reservera mig på den sista punkten; kan tänka mig många bättre saker att dö för än Jan Björklund och Mats Skogkär. Och det är väl snarare så att bombliberalerna låter andra (långt borta) dö för sina åsikter.


Malmö/Lund: Det finns vissa osäkerhetsfaktorer kvar när det gäller finansieringen av spårvägen säger revisionen (SDS). Ja herregud, tar det aldrig slut? Tänk om vi blir stående där med en halvfärdig spårväg. Så kan det bli när man obstruerar mot folkviljan.Konsten: Street Art with a Message.


messageCourtesy Banksy et. al.

***

2 kommentarer på “Krönika 29-30/8 (2) 2017. Yttrandefrihet och Demokrati a´ la Liberalerna.

  1. toplist ekle
    2 september, 2017

    Incredible points. Solid arguments. Keep up the great effort.

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: