Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 24-25/8 (2) 2017. No Limit Street Art.

Världen: De USA-initierade sanktionerna och den värsta torkan på många år hotar nu det nordkoreanska folket med svält. Det prioriterade kärnvapenprojektet påverkas dock inte. (The Guardian).

Världen: En större mataffär i Hamburg tog bort alla utländska varor under en dag för att göra en poäng för kunderna, skriver brittiska Metro. Enligt en talesperson för Edeka har de fått mycket positiv feedback vilket de är glada över (AB). Biter detta på rasister är det en bra tankeställare.

Sverige: Boken av Björn Häger: Uppdrag Bildt. En svensk historia – har fått bra kritik. Vilket man inte kan sägas om huvudpersonen – i 1992 års ekonomiska totalkollaps i Sverige och i Lundin Oils folkfördrivning i Sudan. ”A small dog with a big dogs attitude” som man sa om honom i USA när det begav sig; idag är han närmast bortglömd i all sin betydelsefulla obetydlighet.

Malmö/Lund: Sex års spårläggning inleds mellan Malmö och Lund. Nu byggs fyrspår mellan Malmö och Lund. Redan nästa vecka samlas Trafikverket och det svensk-spanska byggkonsortiet NCC/OHL för startmöte. Därefter inleds förberedande byggarbeten. Det första spadtaget dröjer dock till den 27 oktober (SDS).

Malmö/Lund: Det enda positiva med den gångna sommaren är att man inte behövt vattna i trädgården. Nu hoppas jag på indiansommaren och hösten som är min favoritårstid.

Konsten: Fler än 150 programpunkter under No Limit Street Art, Borås 3-10/9. Inför 2017 års upplaga utökades festivalen till åtta dagar och nu kompletteras målningarna med fler än 150 programpunkter med upplevelser. Det blir alltifrån musikunderhållning, prova på-aktiviteter till workshops, föreläsningar, dans och mängder av guidningar (gatukonst). No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer.

No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014, 2015 gjorde vi det igen och nu har festivalen blivit ett biennalevenemang. Varmt välkommen till Borås 3-10 september 2017!


nolimit

Programmet: nolimitboras.com

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: