Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 24-25/8 2017. SD-skandaler och Steampunk Art.

Världen: Under Donald Trumps tal i Phoenix lät det som att han vill benåda den kontroversielle sheriffen Joe Arpaio, som fick avgå efter att ha dömts för diskriminering mot latinamerikaner. ”Han kan känna sig säker”. Det måste betraktas som ett långfinger åt alla som kritiserat Trumps bemötande av högerextremism och främlingsfientlighet (DN).

En direkt provokation mot amerikanska latinos och ett öppet stöd åt rasismen i USA. Den här presidenten skulle mycket väl kunna orsaka raskravaller av samma dignitet som de under 1960-talet, om så bara av misstag; allvaret i situationen verkar gå honom spårlöst förbi. Ingen amerikansk president, inte ens Richard Nixon, har splittrat sin nation i denna omfattning. Och mycket riktigt: ”Den FN-kommitté som har ansvar för att bekämpa rasism kritiserade under onsdagen USA då man menar att landets ‘högsta politiska nivå’ inte tar avstånd från rasism. ”Vi är alarmerade”, skriver kommitténs ordförande, Anastasia Crickley, i ett uttalande (metro).

Sverige: Liberalernas partiledare Jan Björklund vann med en klar majoritet primärvalet i Östergötland – mot Birgitta Ohlsson som hade hemmaplan. Valberedningen ska nu gå igenom alla inlämnade nomineringar och känna av läget i partiet, därefter ska de föreslå sin partiledarkandidat. Valet avgörs på landsmötet den 17—18 november i Västerås (svd). Vore det inte bättre att byta politik istället för att byta partiledare? Ingenting är så ute som liberalismen – särskilt hos den yngre generationen.

Sverige: ”Föreställningen att man legitimerar och normaliserar allt man inte bojkottar eller manifesterar mot håller på att ödelägga det rationella samtalet” skrev Lena Andersson i DN 19/8. ”Jag vill hävda det motsatta: Föreställningen att du lugnt kan betrakta nynazisters och fascisters alltmer högljudda stöveltramp och våldsamma närvaro håller just nu på att ödelägga vårt samhälle. För att inte tala om att det rent bokstavligt dödar somliga av oss som råkar komma i dess våldsamma väg” svarar Maria Sveland i ETC. Klockrent, Maria. Se även: https://anarchyisorder.wordpress.com/2014/06/18/politiskt-vald/

Sverige: Listade SD-skandaler 2011-2016 – Diagram.

SDskandaler

https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/09/06/sd-skandaler-ett-axplock/


 

Konsten: Steampunk Art.


steampunkart
Courtesy https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/a4/38/7f/a4387feb1fadcab6fa3563c9edc8d991–altered-canvas-altered-art.jpg

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: