Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 21-22/8 (2) 2017. Muslimer mot terrorism.

Världen: Muslimer samlades för att visa avsky mot terror. På lördagseftermiddagen samlades muslimer på La Rambla i Barcelona för att visa sin avsky mot terrorn som två dagar tidigare slagit till med full kraft på just den här platsen (skd).

Världen: Nordkorea varnar för att USA:s och Sydkoreas planerade militärövning kan driva den redan hyperspända situationen i regionen till ett kärnvapenkrig. Enligt försvarshögkvarteret Pentagon ska omkring 17 500 amerikanska soldater delta i övningen vid Koreahalvön på måndag (AB). Lägg ner dessa provokativa invasionsövningar!

Sverige: Janouch-gate. Den politiska kampanjen från Janouch och Heberlein m.fl. mot Dinamarca och Schyman är det i särklass smutsigaste drev jag tagit del av i svensk press. Så otroligt lågt. Rasister kan inte för sitt liv föreställa sig att en människa hjälper en annan utan dunkla motiv. Därmed säger de allt – om sig själva. Cred åt de som hjälper flyktingar! Läs vad Marreallday skriver i ämnet: http://marreallday.se/2017/08/20/the-botten-is-nadd/  Och här skriver Lady Dahmer i samma ämne: https://nyheter24.se/debatt/891562-lady-dahmer-katerina-janouch-medsyster

Sverige: Regeringen vill göra en mångmiljardsatsning på polisen de närmaste åren. Samtidigt kräver den att fler brott klaras upp (AB). Men 40 000 poliser betyder inte automatiskt minskad brottslighet eller högre uppklarningsprocent, det finns inget deterministisk eller mekaniskt samband här. Utan det är hur samhället i sin helhet fungerar som ger utslaget. Jobben, bostäderna, tilliten, jämlikheten, gemenskapen, den sociala tryggheten. Vilket följer av den sociala revolutionen, om inte förr.

Malmö/Lund: Som en av få kommuner i landet
har Lund anställt en naturvårdsvakt, Frederik Pedersen. Hans uppgift: att se till att vårt beteende inte skadar den natur vi så gärna vistas i (skd).

Konsten: Revolutionen (aka friheten) är det ultimata, autentiska konstverket.


totalfreedom

***

En kommentar på “Krönika 21-22/8 (2) 2017. Muslimer mot terrorism.

  1. Pingback: Krönika 21-22/8 (2) 2017. Muslimer mot terrorism. | Konst & Politik

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: