Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 19-20/8 2017. Heather Heyer R.I.P.

Världen: 14 döda och 130 skadade på La Rambla i Barcelona-dådet och attacken i Cambrils som IS nu har tagit på sig. Två personer är hittills gripna och fem har skjutits av polisen.

Världen: Två människor dödades och flera skadades efter en knivattack i Åbo. Bara minuter efter larmet sköts en misstänkt gärningsman – och han vårdas nu på sjukhus (Yle).

Sverige: Vuxna till Medborgarplatsen i Stockholm 19/8 klockan 13-17! Den högerextrema organisationen ”Stå upp för Sverige” har för avsikt hålla en sammankomst på Medborgarplatsen den 19 augusti klockan 13-17. På deras hemsida finns diverse våldshot och avskyvärda kommentarer om de afghanska unga flyktingarnas sittdemonstration på samma plats. Mötestillståndet för ”Stå upp för Sverige” bestrids av nätverket ”Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar”, men det är stor risk att deras arrangemang ändå får hållas. Samtidigt påannonserar Kämpa Stockholm en aktion på platsen under samma tid. I ljuset av detta vädjar de demonstrerande ungdomarna till vuxna som sympatiserar med deras demonstration att finnas på plats under den aktuella tiden – har du möjlighet gör du en viktig insats genom att gå dit! (Riktpunkt).

Drygt 1 000 personer samlades till stöd för de afghanska ungdomarnas manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm. I snart två veckor har ungdomarna protesterat mot utvisningarna till deras hemland. Deltagarna bildade en mänsklig kedja framför ungdomarna, och hade vita ark prydda med röda hjärtan (AB).

Sverige: ”Den så kallade goda och anständiga högern har aldrig lyft ett finger eller sagt ett ord till försvar för antifascister, och varför skulle de? Nazismen är ju deras egen extrem. Istället upprepar de samma trötta mantra om att den brokiga, breda vänstern är ”lika goda kålsupare” som nazisterna. Allt för att ta uppmärksamheten från hur de i bästa fall inte säger emot och i värsta fall bereder väg för en fascism som växer i alarmerande takt i den civiliserade västvärlden”, skriver Rojin Pertow i Fria.

Ja, men motståndet växer lika snabbt nu efter Charlottesville och det kommer att bli mycket större än den patetiska alt-högern. Ctrl-alt-right-delete!

Malmö/Lund: Inom ett par år kan skoleleverna i Sankt Lars-parken slippa ta sig till Arenan för sina idrottslektioner. En multihall som även kan användas kvällstid ingår i en ny detaljplan som ska tas fram för parken, skriver SDS. Det blir nog bra – men: hugg inte ner ett enda träd i parken!


Konsten: Syndikalistiskt Forum Göteborgs hälsning: Rest in Power Heather Hayer!


suf

https://twitter.com/AnarchiMedia

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 19 augusti, 2017 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: