Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 17/8 2017. AFA har hackat Midgård.

Världen: Baltimore tar snabbt bort kontroversiella statyer under natten. Arbetare har transporterat bort sydstatsgeneralerna Robert E. Lee och Thomas J. ”Stonewall” Jacksons monument i Baltimore. Borgmästare Catherine Pugh sa att med tanke på det politiska klimatet var det viktigt att flytta dem ”snabbt och tyst”. (The New York Times).

Sverige: Midgård hackad! ”Antifascistisk aktion Skåne kommer inom kort att påbörja arbetet med att publicera de uppgifter från Midgårds kundregister som vi finner relevanta. Det är inte varken första eller sista gången som vi får ta del av liknande uppgifter från nazistiska portaler och hemsidor. Vi menar att det givetvis är en allvarlig sak att direkt eller indirekt stödja nazistisk kultur och aktivism genom att ekonomiskt stötta delar av den rasideologiska miljöns infrastrukturer, som Midgård utgör en del utav. Vi menar därför också att det finns ett allmänintresse i att kunna ta del av information rörande grannar, arbetskamrater och bekanta som mot bättre vetande tror att de kan stötta nazistisk verksamhet – oavsett om detta sker på gatan eller via postorder- och webbshopping.” (AFA Skåne).

Malmö/Lund: Toppchefens fylletafsande i stadshuset blev droppen. Nu skärper Malmö stad sin alkoholpolicy och bannlyser starksprit. Men Torbjörn Tegnhammar (M) protesterar (SDS).

Konsten: Gillis van Coninxloo (1544 – 1607) nederländsk landskapsmålare.


landscape

Courtesy Coninxloo: Landscape.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: