Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 16-17/8 (2) 2017. Yayoi Kusama.

Världen: Donald Trump har väckt ett landsomfattande raseri i USA med sitt uttalande om att ”båda sidor har skuld ” i Charlottesville-attacken. ”Riksrätt!” är nu en vanlig reaktion. ”Han använder bokstavligen samma språk som vitmakt-rörelsen”, skriver Charlottesvilles vice borgmästare Wes Bellamy på Twitter. USA kan inte gärna ha en president som allierar sig med nynazister. Eller? Och de unisona motreaktionerna föranleder Åsa Linderborg att utbrista: ”Det var faktiskt länge sedan man kunde se så hoppfullt på USA som nu”. Vi hoppas det, verkligen. En radikal och snabb förändring är absolut nödvändig. Dump Trump – gör om, gör rätt.

Sverige: Författaren och journalisten Mina Dennert. Där har ni årets Anna Lindh-pristagare. Hon prisas för sitt arbete mot hat, kränkningar och falska nyheter via Facebook-gruppen #jagär här (AB).

Malmö/Lund: En 19-årig Malmöbo är anhållen misstänkt för flera fall av grov misshandel. Mannen misstänks ha använt sina föräldrars stadsjeep i de fall då människor har släpats efter bilar. Antalet anmälningar har vuxit till sju (SDS).

Konsten: Japanska Yayoi Kusama.
En av världens främsta konstnärer, framförallt känd för sina prickiga verk, öppnar nu ett eget museum i Japans huvudstad Tokyo. Fem våningar högt och med ett öppningsdatum så snart som den 1 oktober.


kusama

Courtesy Kusama. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: