Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 16-17/8 2017. Wir schaffen es, kameraden!

Världen: USA:s extremhögergrupper uppskattas i nuläget ha tiotusentals medlemmar och tyst stöd från hundratusentals.– De rider på en våg av Trumprelaterad rasism, säger Spencer Sunshine vid tankesmedjan Political Research Associates, som forskar på högerextrema grupper, till nyhetsbyrån AFP. Det kommer att behövas många AFA framöver. Men i Sverige är alt-right (alt-wrong) en ytterst liten sekt. Wir schaffen es!

Sverige: ”I stället för att skuldbelägga folket för en dysfunktionell lönearbetslinje borde man se vad som gör människor friska och glada. Forskning visar att det är meningsfullhet och att folk begriper och kan påverka sitt sammanhang. Då måste vi skapa strukturer utifrån dessa förutsättningar. Först när vi gör det kan vi skapa ett friskt, socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle” skriver Henrik Lund i ETC. Helt rätt. Och det går bara att uppnå genom en revolution.

Sverige: Göteborgska fiskespecialisten Anders Svensson meddelar att fisken i Nordsjön mår bra och att den blåfenade tonfisken är tillbaka. http://blog.zaramis.se/2017/08/15/fisken-i-nordsjon-mar-bra/

Malmö/Lund: Att ta emot drygt 2 000 utländska studenter på en dag kräver sin logistik. Som tur är finns det logistik- och ingenjörsstudenter i välkomsttruppen vid Lund C. ”Men det viktigaste är att vara snäll och glad”, säger studentvärden Julia Bergström (SDS). Klok människa. Dalai Lama nickar bifall.

Konsten: Collage14.


collage14

S. Jacobson: Collage14. Mixed media på papper, digital efterbeh. 2017.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: