Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 12-13/8 2017. Bort med tassarna Trump!

Världen: Donald Trump skärper tonläget om Venezuela och landets president Nicolas Maduro. Nu meddelar han att USA överväger att ingripa militärt i det krisande landet.– Jag kommer inte att utesluta det, säger USA:s president (AB). Bort med tassarna från Latinamerika, Trump – sopa rent på hemmaplan först!

Sverige: Nato ut ur Sverige! www.stoppaaurora17.se Demo 16/9!


natoSverige: Emelie Kullmyr, polismästare i Göteborg,
tänker ge demonstrationstillstånd för NMR 30 september i samband med Bokmässan i Göteborg och bidrar på så sätt till den önskade mediala uppmärksamheten. Sedan tidigare är det klart att den högerextrema tidningen Nya Tider kommer att vara med på bokmässan. Demokratin gräver vidare på sin egen grav. Tur för oss alla att AFA finns!

Malmö/Lund: Nanoteknologi handlar om material som utformas på atomnivå och då får helt nya egenskaper. Över 250 forskare är knutna till nanoforskningen som bedrivs vid Lunds universitet, och forskarna samarbetar med många företag som utvecklar nya produkter. Nanolaboratoriet som finns på Fysiska institutionen har blivit trångt, och nu ska två nya nanolaboratorier byggas på Brunnshög (SDS). Det finns emellertid kontaminationsrisker med denna teknologi som borde uppmärksammas mer.

Konsten: Edit deAk (1950–2017). Ungerskfödd amerikansk konstkritiker, känd bl.a. för sin djupintervju med Rammellzee i Artforum 1983.


DeAak

Timothy Greenfield-Sanders, Portrait of Edit DeAk, 1981. Courtesy of Timothy Greenfield-Sanders. Collection of MOMA and MFA, Houston (Artforum).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 augusti, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: