Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 31/7-1/8 2017. Kulturpolitik.

Världen: ”Naturen borde ha juridiska rättigheter”. – Vi lever i ett samhälle där ekonomi, politik och juridik är byggda på människan som alltings mått. Naturen förstås som resurser som kan köpas och säljas. Lagen reglerar människans användning av resurserna, hur mycket som kan användas, förgiftas, och så vidare. Men snarare än att förvalta naturen, behöver vi prata om hur vi ska förvalta oss själva så att vi kan leva i samspel med annat liv, säger ekologen Pella Larsdotter Thiel (Fria.nu).

Världen: Maduro väntar sig  seger i Venezuela. President Nicolás Maduro säger att han ska använda den nya konstituerande församlingen till att bekämpa sina politiska fiender. – Högern har redan en väntande fängelsecell, sade han i ett tv-sänt tal på lördagskvällen inför söndagens val (svd.se). Den latinamerikanska och karibiska vänstern fördömde under Sao Paulo-forumets 23:e möte den venezuelanska och latinamerikanska högerns attacker mot Venezuela. De 330 delegaterna från 22 länder uttryckte samtidigt sitt stöd för valet till en författningsskrivande församling i Venezuela den 30 juli (Proletären).

Sverige: Arton svenska nazister har nu gripits av polis vid den norska gränsen, misstänkta för att planera att delta i en demonstration i Kristiansand, och de utvisas till Sverige. Polisen har beslagtagit knogjärn, pepparsprej och knivar från flera av dem. – Vi har gripit 19 personer sedan i fredags, 18 av dem är svenskar. Några av dem har släppts, resten kommer att släppas under kvällen. De kommer att utvisas från norskt territorium, säger polisen (AB). Så där fick nassarna tji. Utvandra till Ungern som Almqvist & Co vore nog det bästa och det skulle lösa många problem både här och i våra nordiska grannländer.

Sverige: Revolution i Sverige tror Johan Hakelius i slaskpressen inte på men en dag riskerar Hakelius att bli lika förvånad som grosshandlarhögern blev 1917.


Malmö/Lund: Lunds kommunala elbolag
Kraftringen bygger nu ett jättelikt serverhotell (SDS) – det har dom råd med, med sådana el- och nätavgifter.

Konsten: ”Vill Kristdemokraterna vrida tillbaka kulturarvspolitiken till gångna seklers ovetenskapliga synsätt, där politiska nycker anger tonen?” skriver Niclas Malmberg, kulturpolitisk talesperson för (MP). Ja det kan man ju fråga sig. För KD framstår allt som hänt i kulturpolitiken sedan 1600-talet som negativt verkar det som men så tillhör dom själva en förgången tid – Alliansen i allmänhet och KD i synnerhet.


kultur

Courtesy Helga Henschen.

***

Övrigt: Denna blogg har nu 55 likes. Jag bugar mig.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: