Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29-30/7 2017. Storkarna blir fler!

Världen: ”Trump känner sig allt mer hotad och svag som president” skriver DN. Helt och hållet självförvållat kan man kanske tillägga. Hans senaste uttalande är att han rekommenderar polisen i New York att utöva sitt jobb mer hårdhänt (AB). Antalet dödsskjutningar av amerikansk polis är redan högst i världen. Det skulle inte förvåna om historikerna längre fram klassar honom som den sämsta presidenten någonsin trots att konkurrensen är hård.

Sverige: Storkarna blir fler! Årets ringmärkning av storkungar är avklarad – efter dagens storksläpp ska flygfärdiga unga storkar pröva sina vingar och styra söderut. Rekordmånga fria häckande par är med på flygturen. – Jämfört med hur det var för hundra år sedan är det mer än en fördubbling, det var 34 par när man började räkna storkarna 1917 (AB).


stork


Sverige: Flera högerextrema grupper har ansökt om demonstrationstillstånd i Østfold i Norge under lördagen men fått avslag av polisen. 14 personer har gripits vid den norska gränsen, misstänkta för att planera att delta (AB). De kommer från nazistiska Nordfront i Sverige och skall avvisas från landet eftersom de ”utgör en säkerhetsrisk och en fara för offentligheten”. Man önskar onekligen att den svenska polisen kunde vara lika resoluta. Av historiska orsaker är toleransen för nazister mycket låg i Norge. Där har vi något att lära av vårt broderland.

Malmö/Lund: Första rapslasset levererat till Svenska Foder utanför Lund (ATL). Raps som luktar så gott och är så vackert att se på. Och jag skulle gärna vilja att man lät vallmon och blåklinten vara kvar i rapsfälten. Det är så det ska se ut i Skåne tycker jag.

Konsten: Ingrid Andersson. På söndag har konstnären Ingrid Andersson vernissage på en utställning i Sommargalleriet vid Hamnplan i Hällevik. Utställningen öppnar klockan 12 och varar till 13 augusti. Hon berättar att hon inte använder pensel utan en liten målarroller på cirka tre centimeter och kniv. Med kniven lägger hon tjockare lager av färg. – Jag gillar textur och vill inte bara ha en platt yta. Därför blandar jag också ibland färgen med en slags pasta för att få den tjockare. En annan metod är att hon sprejar sin målning med en vattenflaska för att få en rinn-effekt (Sydöstran). Roligt att måleriet utvecklas. Cred, Ingrid!


ingrid

Courtesy Ingrid Andersson, foto Åsa Borglin.

***

En kommentar på “Krönika 29-30/7 2017. Storkarna blir fler!

  1. Pingback: En utblick! – JEANETTEGUSTAFSSON KONST&NÄRINGSLIVSPOLITIK

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: