Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28-29/7 2017. Simón Radowitzky (1891-1956).

Världen: Rysk-judiske anarkisten Simón Radowitzky kan vara halvt bortglömd simonidag, men hans kamp i det tsaristiska Ryssland, fångenskap i ”argentinska Sibirien” och deltagande i det spanska inbördeskriget gjorde honom till en legendarisk figur i sin samtid, skriver The Guardian om Agustín Comottos nya serieberättelse i svart, rött och vitt om hans heroiska, våldsamma och samtidigt djupt humanistiska liv.
https://www.theguardian.com/books/2016/dec/28/forgotten-anarchist-simon-radowitzky-life-graphic-novel

Sverige: ”Stefan Löfven har inte hanterat IT-krisen bra under de gångna veckorna. Men i går fanns det bara en vuxen i rummet på det barnkalas som svensk politik ibland verkar ha urartat till. Och det var statsministern”, skriver Karin Pettersson i AB. Så sant som det var sagt.

Malmö/Lund: Jazz i Parken är ett årligt återkommande sommar- och kulturarrangemang som presenteras i olika städer runt om i Sverige och nu på lördag är det dags att besöka Malmö. Jazz i Parken är ett gratis evenemang med ambitionen att sprida intresset för jazz. Festivalen inriktar sig till både stora som små.– Målet är att nå ut till så många som möjligt, säger Sven Midgren som ska uppträda på Jazz i Parken, till P4Malmöhus.

Konsten: I förrgår hade den sjunde säsongen
av omåttligt populära serien Games of Thrones premiär. Nu avtäcks en 77 meter lång bonad som skildrar nyckelscenerna från de tidigare säsongerna. Inspirationen till bonaden kommer från Bayeuxtapeten – den berömda medeltida textil som skildrar normandernas erövring av England. På den nya linneväven är det istället de mest beryktade händelserna, platserna och citaten från serien som står i centrum. Hittills har den handvävda bonaden blivit 77 meter lång – och längre ska den bli. Men känsliga fans behöver inte vara oroliga för spoilers, nya delar av bonaden avtäcks efterhand (svt/kulturnyheterna).


GOT

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: