Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 25-26/7 2017. Fantasin till makten!

Världen: Antalet spermier hos män i västvärlden har minskat kraftigt sedan 1970-talet. Enligt en ny undersökning är minskningen över 50 procent.Den här studien visar, för första gången, att minskningen är stark och fortgående. Eftersom nedgången bara är märkbar i västvärlden är det högst troligt att vissa kemikalier i miljön är en viktig bakomliggande orsak, säger Shanna Swan, professor vid School of Medicine at Mount Sinai i New York. Instant karma. Ett konkret bevis på att om inte miljön förbättras i industrivärlden hotas mänsklighetens reproduktion – en varningssignal som måste tas på största allvar.

Sverige: Hur kunde it-haveriet ske? Hur är det ens möjligt att it-kompetensen och säkerheten är så låg att ingen reagerade när Generaldirektören för Transportstyrelsen struntade i gällande lagstiftning? Aktuellt Fokus har granskat bakgrunden till it-läckan och funnit att det var regeringen Reinfeldt som bäddade för katastrofen. http://aktuelltfokus.se/sa-baddade-regeringen-reinfeldt-for-it-skandalen/

Malmö/Lund: Fantasin ger oss människor lust att leva.
Den kan vara skrämmande, förvirrande, läkande – och alldeles, alldeles underbar. För kreativitetsforskaren Eva Hoff är den livsnödvändig. – Jag kan inte tänka mig livet utan fantasi (SDS). Fantasin till makten!

Konsten: Praktfull konst. Ljuskronor … under jorden? Moskvas tunnelbana tar överdådigheten till nya höjder – eller rättare sagt, djupare – med extravaganta ljuskronor, marmorvalv och färgglad mosaik. Stationen som byggdes 1954 är inspirerad av 1800-talets boudoir.


moskva

***

Se även artikeln ”Fantasin till makten!” på denna blogg: https://anarchyisorder.wordpress.com/2012/12/27/fantasin-till-makten/

***

En kommentar på “Krönika 25-26/7 2017. Fantasin till makten!

  1. marreallday
    25 juli, 2017

    Fantasi! 👍 Det kanske inte ens är säkert det måste förverkligas😊

    Gilla

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: