Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 21-22/7 2017. Meeting of Styles.

Världen: Nazidemon i Fredrikstad inställd. Nordiska Motståndsrörelsen ställer in sin demonstration den 29:e juli i Fredrikstad, Norge. Detta sker efter att norska staten har förbjudit alla demonstrationer i staden på grund av risken för våldsamma motdemonstrationer. Med andra ord så vann vi på walk-over. Och NMR visar igen att de inte vågar demonstrera utan statens beskydd (gatorna.info).

Världen: Diamanter, guld och andra naturtillgångar. Centralafrikanska republiken är ett land med många rikedomar – och ändå så fattigt. Konflikterna om makten över resurserna har pågått ända sedan självständigheten från Frankrike 1960. Landet har gått igenom ett stort antal kupper och väpnade konflikter. Spänningarna i samhället underblåses av den utbredda fattigdomen (AB).

Sverige: Förbundet Arbetarsolidaritet har startat en insamling och anslagit tjugotusen kronor till de strejkande sopåkarna och deras familjer för att stötta inför AD-böter. Alla kan bidra till insamlingen vars medel går oavkortat till de stridande sopåkarna. Swish: 1236992952 Bankgiro: 418-6482.

Sverige: Upplopp på Norrtäljeanstalten. Intagna på en enhet på Norrtäljeanstalten barrikaderade sig under kvällen (AB).

Malmö/Lund: ”ESS innebär en risk för olyckor som kan komma att få stora effekter på omgivningen. Tanken på att Lunds norra delar för århundraden framöver skall prydas av en högradioaktiv ruin känns inte trevlig och borde dämpa entusiasmen något hos dem som idag verkar vilja anlägga bostäder så nära ESS som det bara går”, skriver Lennart Törnqvist i SDS.

Konsten: Meeting of Styles.
I helgen intar världens största graffiti- och gatukonstfestival, Meeting of Styles, Köpenhamn – med mer än 50 konstnärer, från bland annat Peru, Australien, USA och Argentina. Festivalen pågår 21-23 juli och förutom gatukonst blir det en rejäl dos hiphop. Bland annat en dansk grupp som heter Republiken som rappar om just graffiti (SR).


meeting-of-styles

***

Övrigt: Gatorna.info är tillbaka, det var tydligen bara ett tillfälligt avbrott. Puh! En värdefull resurs som vi inte vill vara utan.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 juli, 2017 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: