Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 19/7 2017. Mera liberalt nonsens.

Världen: Intryck av kamp och motstånd mot G20 i Hamburg.Dessutom stod hundratals organisationer för ett digert program med möten och seminarier – något som borgarpressen noga undvikit att rapportera om. Man hade väl bespetsat sig på blodsutgjutelse och blev besvikna emedan ingen kom till allvarlig skada.


Sverige: Tidningen Stockholm direkt
påstod idag att sopåkarna från Reno Norden valt att återgå till arbetet. Detta dementerades senare både av arbetarna själva och arbetsköparen Reno Norden. Fake news! Den vilda strejken på 70 man fortsätter tills vidare och de säger att ”Reno får anställa hur många som helst, men några riktiga sopgubbar kommer de inte att få tag på.”

Sverige: Thomas Gür i GP kör hela SDs program och litet till i ett inlägg om ”etniskt utanförskap”, det vill säga fattiga invandrare. De fattiga invandrarna skall avkrävas flit, hyfs och hut och den tyskt klingande dygden ”ödesgemenskap”. Hoppet för Sverige står till privata företag; fackföreningar är nämligen ”särintressen.” http://www.gp.se/ledare/ett-etniskt-utanf%C3%B6rskap-1.4444695

Malmö/Lund: Här kommer mer liberalt nonsens. ”Klassklyftor är inte alltid av ondo” påstår Sofia Nerbränd i Sydsvenskan och skyndar sig sedan att tillägga att ”liberaler är emellertid inte okänsliga.” Jo det är precis vad dom är och i annat fall en oxymoron. https://www.sydsvenskan.se/2017-07-17/sofia-nerbrand-klyftor-ar-inte-alltid-av-ondo

Malmö/Lund: Medianåldern vid inflyttning till äldreboende i Lund är 87 år, vilket jag tycker är för högt. Andelen äldre (80 år och uppåt) i kommunen som har permanent äldreboende är 13,2 procent, vilket jag tycker är för lågt. Lund kommer på plats 45 vad gäller väntetiden (Socialstyrelsen/SR). Det verkliga behovet av äldreboende framgår inte av den allmänna statistiken, däremot är det inte ovanligt att sjuka 90-åringar nekas plats. Det har också förekommit att makar som levt ihop hela livet placerats på var sitt håll. Sen finns ju alltid risken att brukaren hinner avlida i den ofantliga kön, så ättestupan behövs inte längre. Också en utveckling.

Konsten: Min senaste målning (”från naturen” som det heter).


llja11

S. Jacobson: Utan titel, o.p.p. 2017.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: