Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Kvantvenskapen säger att du alltid har existerat och alltid kommer att existera.

Kvantvenskapen säger att du alltid har existerat och alltid kommer att existera.
Du och ditt medvetande fanns innan du ens föddes, enligt en välrenommerad forskare som specialiserat sig på biologisk och medicinsk kemi.

Medvetandet kommer från universum enligt vissa teoretiker. Forskare är fortfarande förbryllade över medvetandet och frågor om varför vi har det och hur vi har det uppstår ständigt och förblir obesvarade. En teori är att medvetandet skapas på en kvantsubatomisk skala genom energi som ständigt finns i universum. Teorin bygger på Einsteins berömda citat: ”Energi kan inte skapas eller förstöras. Den kan bara skifta från en form till en annan.”

Dr David Hamilton säger att allt medvetande är och alltid har varit i universum genom kvantpartiklar och när du är född kanaliseras de till en fysiskt varelse. Livet kan fortsätta efter döden. ”Mainstream vetenskap säger att medvetandet måste vara en bieffekt av hjärnans kemi. Men jag tror att hjärnan bara påverkar medvetandet, på samma sätt som kvaliteten på ledningarna i en TV påverkar signalbehandlingen och därmed kvaliteten på bilden du får. TV: n skapar inte programmet, och hjärnan skapar inte heller medvetandet. Medvetandet fortsätter att existera i ett parallellt universum. Medvetande är något grundläggande i naturen – det sys in i själva verklighetens väv. Medvetandet överskrider tid och rum”, säger han. Och han tillägger: ”Om du börjar med antagandet att du finns som rent medvetande, måste du ha existerat innan du föddes. Du är verkligen alltid överallt!”

Dr Robert Lanza delar en liknande teori. Han tror att våra sinnen finns genom energin i våra kroppar och frigörs när våra fysiska varelser upphör i en process som han kallar ”biocentrism”. När våra fysiska kroppar dör, kan energin i vårt medvetande fortsätta på en kvantnivå. Dr Lanza säger att ”det finns ett oändligt antal universum, och allt som eventuellt kan hända förekommer i något universum”. Som ett resultat teoretiserar han över att medvetandet fortsätter att existera i ett parallellt universum. Dr Lanza pekar på osäkerhetsprincipen från den tyska fysikern Werner Heisenberg 1927 som säger att hastigheten och positionen hos ett föremål inte kan mätas samtidigt. Vetenskapsmannen sade i en artikel som han skrev för Huffington Post: ”Tänk på osäkerhetsprincipen, en av de mest kända och viktiga aspekterna av kvantmekaniken. Experiment bekräftar att den är inbyggd i verklighetens väv, men detta är bara meningsfullt ur ett biocentriskt perspektiv. ”


//players.brightcove.net/2540076170001/r1xbn45iC_default/index.html?videoId=5197935647001

 

Courtesy Sean Martin http://www.express.co.uk/news/science/828324/Humanmedvetenhet-universe-quantum-theory Övers. S. Jacobson 2017.

Se även: artiklarna  https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/04/18/medvetande-ar-mer-som-musik-an-som-berakning/ och https://anarchyisorder.wordpress.com/2017/05/31/kvantbiologi/på denna blogg.

***

En kommentar på “Kvantvenskapen säger att du alltid har existerat och alltid kommer att existera.

  1. Pingback: Meningen med livet. | Konst & Politik

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN, * KVANTMEDVETANDE (2) och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: