Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 13-14/7 2017. No G20 en lyckad aktion.

Världen: Ett isberg lika stort som Gotland och Öland tillsammans har brutit sig loss från Antarktis. Och fler är på väg. ”Alla tecken tyder på en kollaps av istäcket” säger experten Per Holmlund på Stockholms universitet(AB).

Sverige: Högerextremisten Gunnar Hökmark (m) levererar en spya mot de folkliga protesterna i Hamburg. 200 000 personer kallas ”en sekt”. Ingen människa omkom, men för moderaterna är egendom viktigare än människor. Hökmark har inte en tillstymmelse till trovärdighet i denna diskussion, det är vulgär högerpropaganda i samma tonläge som NMR och ett av flera tecken på moderaternas glidning åt SD. (Tipstack till Marre). http://www.aftonbladet.se/a/QV3nR

NoG20 var en mycket lyckad aktion.

Sverige: Den vilda sopstrejken fortsätter! Runt 150 renhållningsarbetare i Stockholm har gått ut i vild strejk. Konfliktpunkten som fick bägaren att rinna över är en nyckelinventering. Sopåkarna har ombetts dela med sig av information om alla nycklar de använder för specifika adresser. Men detta har de vägrat med hänvisning till att det är deras unika kompetens och att de annars skulle kunna bli ersatta hursomhelst.  Reno Norden som sköter 55 procent av sophämtningen i Stockholm, vill sänka sopåkarnas löner med mellan 5 000 och 10 000 kronor (AB). Även de andra sopbolagens arbetare i Stockholm strejkar nu. Allt stöd åt sopgubbarna!

Malmö/Lund: Att Lunds grundskoleelever har höga betyg är ingen nyhet. Att de blivit markant högre de senaste fyra åren är däremot något nytt. Sammanlagt har slutbetyget för Lunds niondeklassare stigit med 10,5 poäng (SDS).

Konsten: Mia Brown.


miabrown

Courtesy Mia Brown: Calypso (2015) / Artsy.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: