Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 11/7 2017. Alla partier ljuger.

Världen: De kom till fots, de kom på cykel, i bil, buss och tåg. De skurade väggar, samlade skräp, sopade upp glasskärvor och lade tillbaka gatsten. På söndagen gick Hamburgs vänsteraktivister man ur huse för att plåstra om sin sargade stad. Det började, som mycket gör, som ett upprop på Facebook: ”Kom och hjälp till att städa upp på söndag”. Tusentals slöt upp. Ett byggvaruhus skänkte alla kvastar, hinkar, handskar och sopsäckar de hade (AB).

Ja, vi plockar upp skiten efter oss till skillnad från G20-ledarna som skapar den.

Sverige: Jan Guillou och Lena Mellin påpekar
att alla partier i Almedalen påstår sig vara mot klassklyftorna och att inget av dessa partier kan tas på allvar (AB). Alla partier ljuger. Inga partier behövs. Vad som saknas är social och ekonomisk rättvisa.

Malmö/Lund: Den 15 juli anordnar Djurens Rätt tillsammans med Oumph! och Anamma en helt gratis och helt vegansk grillkväll i Stadsparken i Lund. Arrangemanget är en del av Djurens Rätts stora sommarturné och är öppet för alla, först till kvarn gäller (mynewsdesk).

Konsten: Friedrich Engels staty omlokaliseras.
En staty av Friedrich Engels har befriats från det högerextrema Ukraina av konstnären Phil Collins och förts till brittiska Manchester där Engels verkade och industrikapitalismen föddes, skriver Internationalen. Den 3,5 meter höga statyn ska resas på torget Tony Wilson Place i centrala Manchester och invigs den 16 juli. http://www.internationalen.se/2017/07/ukrainsk-engelsstaty-far-nytt-hem-i-manchester/


engels
En annan staty av Engels.

***


Populära inlägg den gångna veckan: liten-stjacc88rna1 Politiskt våld 1983-2017. liten-stjacc88rna1 USA:s krig och invasioner – lista. liten-stjacc88rna1 Svenska arbetarrådens revolutionära flygblad 1918. liten-stjacc88rna1 Krönika 9/7 2017. Almedalen 2017 en skamfläck i svensk politisk historia.  liten-stjacc88rna1 KAPITALISMENS BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN. liten-stjacc88rna1 G20: en första rapport av Crimethinc. liten-stjacc88rna1 Några namn i Lunds konsthistoria. liten-stjacc88rna1 300 citat om konst. liten-stjacc88rna1 Radikala citat. liten-stjacc88rna1 Det radikala Lunds historia.


lovepeace.jp

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 juli, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: