Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 9/7 2017. Almedalen 2017 en skamfläck i svensk politisk historia.

Världen: Ett globalt förbud mot kärnvapen har röstats igenom i FN. De nio kärnvapennationerna bryter nu mot lagen varje dag tills alla kärnvapen destrauerats.

Sverige: Almedalen. ”Den sjunde juli 2017 var skyddet för demokratins motståndare viktigare än skyddet för demokratin”, skriver AB om Almedalen. Ja, så går det när polis och nazister tillåts samarbeta. ”Låt oss aldrig lämna walk over till nazister” kräver ungdomsförbunden men detta har ju redan skett i Almedalen där bl.a. syndikalisternas tält vandaliserades av NMR utan att polisen ingrep. (Sexbrott och knarkhandel pågick samtidigt; svårt att säga vilket som var värst).

Fascismen är alltid Kapitalets plan B att sättas in i oroliga tider och lika säkert är att Staten alltid ignorerar den. Militant folklig antifascism är därför vårt enda skydd. Antifascism är alltid självförsvar och nazismens existens är aldrig acceptabel någonstans, i någon form. Därför är också Almedalen 2017 för alltid en skamfläck i svensk politisk historia.

Malmö/Lund: La La Land på Mejeriets Bioterassen i Lund och Sing i Vänskapsparken i Sommarscen Malmös regi. Nästa vecka har julikvällarna blivit tillräckligt mörka för att utebiosäsongen ska kunna dra igång. – På sommaren vill man gärna se film men också ta vara på de fina sommarkvällarna och utebio är ett häftigt sätt att kombinera det på, säger Nilla Dahl på Folkets Bio som lagt programmet för Bioterassen (SkD).

Konsten: Andreas Eriksson. Skissernas Museum i Lund visar tillkomstprocessen av en elva meter hög oljemålning som ska utsmycka Nya Karolinska i Stockholm.


AndreasEriksson

Courtesy Andreas Eriksson.

***

En kommentar på “Krönika 9/7 2017. Almedalen 2017 en skamfläck i svensk politisk historia.

  1. Pingback: Krönika 11/7 2017. Alla partier ljuger. | Konst & Politik

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: