Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 22-23/6 2017. En midsommarnattsdröm.

Världen: Det finns inget substitut för den sociala revolutionen, skriver Infoshop. http://www.infoshop.org/library/there-is-no-substitute-for-social-revolution

Sverige: Rättegången mot naziterroristerna. Attentaten borde ha rubricerats som terroristbrott, anser försvaret. Rättegången i Göteborgs tingsrätt mot tre män som misstänks för inblandning i bombattentaten i Göteborg i november 2016 och i januari 2017 har inletts och planeras pågå i ytterligare två dagar (27–28 juni). Här är de tre åtalade: 23-årig man: Ledare inom Nordiska motståndsrörelsen. Åtalas misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse i två fall, försök till samma brott i ett fall, försök till mord alternativt grov misshandel i ett fall. Kommer också att åtalas för vapenbrott. Knyts till två platser via dna-analyser. Bara månader tidigare var mannen i St Petersburg för paramilitär träning. Sitter häktad. 50-årig man: Åtalas för allmänfarlig ödeläggelse i ett fall, försök till samma brott i ett fall, försök till mord alternativt grov misshandel i ett fall. Har försett de andra med sprängmedel. Sitter häktad. 20-årig man: Åtalas för försök för allmänfarlig ödeläggelse i ett fall. Var med på den militära utbildningen i Ryssland. Släpptes ur häktet i slutet av mars i år (svd.se).


Sverige: Nu får vi en försäkring mot utförsäljningshögern. På tisdagen klubbades en ny kommunallagstiftning igenom i riksdagen. Den ska säkerställa att skolor och vårdinrättningar inte kan säljas ut till underpris (politism/AB).

Malmö/Lund: Lund vill ha nationell institution för mänskliga rättigheter. Lund är rätt ställe för en nationell institution för mänskliga rättigheter. Det tycker Lunds kommun och Universitetet, som tillsammans med Region Skåne och Raoul Wallenberginstitutet skrivit till riksdagen i ärendet (SDS).

Konsten: Antonio Caparo: En midsommarnattsdröm.


Layout 1
Courtesy Antonio Caparo.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: