Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 5-6/6 2017. Dylans briljanta Nobelföreläsning.

Världen: Här finns numera Bob Dylans Nobelföreläsning där han berättar om Buddy Holly och Leadbelly och om böcker som följt honom genom sångskapandet: Moby Dick, På Västfronten inget nytt och Odyssén. Han definierar skillnaden mellan sångtexter som ska sjungas och litteratur som ska läsas och allt är briljant formulerat som vanligt. http://www.svenskaakademien.se/nobelforelasning-2016 Föreläsningen finns både som audio och som text på engelska, ©2017, på Svenska Akademiens hemsida.

Sverige: Det var 2013 som Dagens Nyheter avslöjade att Skånepolisen förde ett register över romer som man gett namnet Kringresanderegistret. Där fanns fler än 4.000 romer registrerade. Polisens nya handbok finns som ett dokument på polisens hemsida och har titeln ”Tiggeri, olovliga bosättningar och aktuella brott mot ordningslagen, miljöbalken eller brottsbalken”. Fred Taikon har anmält handboken till DO. Den talar om hur polisen ska agera i olika situationer och den avbildar riktiga personer. – Det går inte att ta miste på att det är romer, och att polisen återigen synliggör en grupp utsatta människor, säger han till DN.

Malmö/Lund: Antikvariatbokhandlaren Pierre Dethorey, Lund, har avlidit vid 77 års ålder. Han övertog legendariska Ohlins Anikvariat och förestod Åkarps Antikvariat i Lund. Tyvärr finns inte många antikvariat kvar i Lund att botanisera i. Men ovanliga böcker kan fortfarande fyndas på Mårtenstorget vissa dagar – och förstås på India Däck Bokcafé på Stora Algatan 3, bakom Kulturen.

Konsten: Från Wanås Konsts utställning Walk and Talk.


wanås

Courtesy Wanås Konst.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: