Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 31/5-1/6 2017. Massdeportation från Sturup till Kabul.

Världen: YPG International är en officiell informationsportal för Rojava-revolutionen och Folkets försvarsenheter (YPG). Vi tillhandahåller förstahandsinformation för alla som är intresserade av vår kamp i Rojava, i Kurdistan och i ett demokratiskt Syrien. YPG International är den internationella länken till Rojava-revolutionen, den officiella kontakten för att stödja YPG i Rojava. YPG strävar efter ett demokratiskt, ekologiskt och anti-patriarkaliskt självorganisationssystem; det hämtar sin makt från folket och kämpar för folket.

Vi kämpar för att försvara värdigheten i att vara människa och skapar ett samhälle för att förverkliga idealen om jämlikhet, rättvisa, frihet och självbestämmande. Vi strider mot alla former av fascism och kapitalistisk hegemoni som försöker förslava folket och förstöra naturen. Vi får vår inspiration från Abdullah Öcalans filosofi, vars idéer har blivit en brandfackla för de fattiga och nedtryckta; inte bara i Kurdistan utan också i hela världen. (https://ypginternational.blackblogs.org/).

Sverige: De rikaste svenskarna har låtit bli att betala skatt för inte mindre än 30% av sina inkomster (SVT Aktuellt). Tidigare har 9000 svenska skattesmitare med konton utomlands avslöjats.

Malmö/Lund: EU:s gränsmyndighet Frontex anordnade under tisdagskvällen en massavvisning med inhyrt flyg från Sturup till Kabul. Inför avfärden samlades demonstranter vid flyktingförvaret i Åstorp och på Malmö Airport. Strax efter klockan 19 transporterades afghanerna i två bussar till Kastrup för att därifrån föras till Kabul med flyg. Polisen hade en stor styrka på plats vid förvaret under dagen (AB).

Konsten: Besökare i Leicesters kulturkvarter
blev förvånade över att se gigantiska graffitiverk på byggnaderna.”Bring the Paint Art Festival” över helgen såg hundratals besökare beundra de färgstarka konstverken, här på Rutland Street, som skapats av artister från hela Europa och Australien (Leicester Mercury).


leicesterculturalquarter

Courtesy the artist, Leicester Cultural Quarter.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: