Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 25-26/5 (2) 2017. No Justice, No Peace.

Världen: Trump lovar fred i Mellanöstern men det kan inte bli fred med mindre än att de fem miljoner fördrivna palestinierna får återvända till sina hem. Då, om någonsin, kan det bli en tvåstatslösning. Till dess har palestinierna enligt folkrätten både rätt och skyldighet att bekämpa sin ockupant med alla de medel som står till buds. No Justice, No Peace.

Sverige: Glömda, ”förträngda” minnen går knappast att framkalla med psykoterapi, vilket fallet Quick bör vara ett exempel på. Det blir lätt falska minnen istället, och många fler oskyldiga har fällts för brott på de premisserna i vårdnadstvister med incestanklagelser. Men nu är forskarna på spåret med en kombination av genterapi och optiska märkningsmetoder som hoppas kunna hjälpa Alzheimer och demenspatienter att få minnesfunktionerna tillbaka. Minnet kan repareras. Bara nu inte det genombrottet dröjer allt för länge (H&V 3/2017).

Malmö/Lund: Sommarlund går in på sjunde säsongen och växlar upp tack vare Kulturskolan Lund som arrangerar workshops i samband med det ordinarie scenprogrammet för barn och familj. Sommaren bjuder också på massor av extra aktiviteter och upplevelser för barn och unga genom Lov i Lund – kultur- och fritidsförvaltningens projekt (SDS).

Konsten: Jag ägnar hellre än stund åt Jäger & Janssons galleri, Skissernas eller Krognoshuset än åt Konsthallen. Nutidskonsten vill vara något annat men vet inte vad. Det enda som är säkert är att den kan flyta ovanpå. Konsten är numera en filosofisk institution och estetiken tar designerna hand om. Den konsthistoriska konsten finns emellertid kvar, liksom gatukonst och graffiti. Det är vi tacksamma för.


grubblaren.

Grubblaren.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 maj, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: