Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 23-24/5 2017. Om terrorismen.

Världen: 22 personer har dödats och ett 60-tal skadats i en explosion vid världsstjärnan Ariana Grandes konsert i Manchester 23.30 på måndagen. Polisen misstänker att det rör sig om en terrorattack utförd av en självmordsbombare (AB). IS ska ha tagit på sig dådet. 22-årige Salman Abedi är f.n. misstänkt (SR). Manchesterborna har öppnat sina hem för de överlevande.

Antalet terroristbrott har ökat 9 gånger sedan ”Kriget mot terrorismen” deklarerades för 14 år sedan enligt National Consortium for the Study of Terrorism. Det som påverkar terrorismens mest är förmodligen Mellanösternpolitiken och islamofobin.

Sverige: Energiminister Ibrahim Baylan (S) riktar kritik mot elbolagen och de skenande elnätsavgifterna – och flaggar för ett tuffare regelverk i framtiden. – Det här regelverket behöver skärpas, det är uppenbart, säger han till Dagens industri. Jag har alltid frågat mig hur dessa avgifter bestäms och hur de kan öka med drygt 7% årligen utan att kostnaden för elnätet ökar. Att det lokala elverket har monopol på denna avgift är också märkligt men antagligen en säker inkomstkälla – utan påtaglig motprestation.

Malmö/Lund: ”Hyresgäster undrar ofta varför man måste höja hyrorna varje år när alla pengarna blir över, så kallade vinster som sedan går vidare till andra verksamheter” skriver en insändare i SDS. Ännu en kostnad – utöver elnätet – som drabbar vanliga människor hårt, inte minst pensionärer och andra låginkomsttagare.

Konsten: De verkliga terroristbekämparna finns i Rojava.

 


rojava

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: