Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 27/4 2017. Into Eden.

Världen: Grabbarna i den sydkinesiska sandlådan fortsätter att retas. Du är dum! Nej det är du som är dum! Jag har själv Cubakrisen 1962 i färskt minne. Det var två gastkramande veckor på randen till tredje världskriget. Men det slutade med en kompromiss, och det gör det nog nu också trots allt. Nedrustning nu!

Sverige: Varje år dör 900 personer i narkotika- och läkemedelsförgiftningar, vilket är en oacceptabel situation skriver Johan Carlson och Olivia Wigzell. Bland annat föreslås bättre tillgång till behandling med metadon eller buprenorfin samt göra överdosmotgiftet Naloxon tillgängligt för patienter, närstående och personal inom polisen och socialtjänsten, vilket inte är lagligt i dag (AB). Danmark har redan sedan länge genomfört detta och litet till, med sjunkande antal dödsfall som resultat.

Sverige: Nej, att välkomna Nordiska motståndsrörelsen är inte att värna yttrandefriheten. Det är att olagligen inskränka den för alla utom just militanta nazister, skriver Lisa Magnusson i Metro apropå NMRs deltagande i Almedalsjippot.

Sverige: Polisen välkomnar förslagen som ska ge större möjligeter att jaga papperslösa på arbetsplatser, rätt att ta fingeravtryck och söka efter id-handlingar vid utlänningskontroller.– Det här kan visa sig vara väldigt effektivt, säger migrationsminister Morgan Johansson (S). Beklämmande.

Malmö/Lund: AFA Lund är tillbaka – nu argare än någonsin tidigare. https://gatorna.info/threads/afa-lund-ar-tillbaka-508/


afalund

Boktips: John F. Burnett: Into Eden. Elements of Emancipation. AuthorHouse 2014.

”Alla vet att ”samhället” vi lever i är djupt problematiskt. Detta kommer bara att bli värre tills vi gör något. Här hittar du en manual för att ta tillbaka ditt liv, arbetande människors frigörelse och slutligen vår återkomst till Eden. Den nuvarande röran har kallats ett ”mänskligt tillstånd”, men är inte naturlig för människor. Den är resultatet av 10 000 års skadeverkningar. Senkapitalismen, den nuvarande formen av ekonomiskt slaveri, är inte i sin kärna ett ekonomiskt system. Det är en sjuk inställning till livet, en radikal avvikelse från vad livet handlar om. Behandlingen kommer att kräva ett genomgripande andligt uppvaknande. En annan värld är inte bara möjlig utan också helt nödvändig”.

lovepeace.jp

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: