Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 22/4 2017. G20.

Världen: G20-ländernas ledare kommer att träffas i Hamburg den 7–8 juli 2017. Uppladdning pågår för fullt bland de som tänker åka dit och protestera. ”Trump. Putin. Merkel. Erdogan. Juncker. Listan på inbjudna till G20 mötet framstår som ett galleri av filmskurkar. Lägg till huvudkaraktärerna biroller som kupmakaren Temer från brasilien, Xi Jipeng från kina, mördaren Duerte från filipinerna, och den vanärade Park från sydkorea så visar sig G20 vara en grotesk reaktionär karneval snarare än det värdiga mötet för världsledare det vill presentera sig som. För oss är G20 mötet inte ett ett mål i sig självt utan en startpunkt. Det är ett tillfälle då vi kan ta tillbaka momentum som den huvudsakliga oppositionskraften i samhället. Det är en plats då vi kan lära oss, mobilisera, vinna självförtroende och tillsammans samla energi för vår rörelse. Vi kommer åka till Hamburg med sociala rörelser från hela världen för att protestera mot deras värld och tillsammans föreställa oss en ny”.
Du kan anmäla dig På India Däck Bokcafe i Lund för bussbiljett och mer info.

Världen: En italiensk domstol har dömt att överdrivet användande av mobiltelefon i arbetet orsakade en anställds hjärntumör. Nu ska han få kompensation för kroppsskada (DN).

Sverige: 40 000 svenska åldringar får inte tillräckligt med mat och lider av undernäring. Orsaken är framförallt personalbrist. Samtidigt går Sveriges ekonomi som smort. Vart tar pengarna vägen?

Malmö/Lund: Hakkorsflagga hissades i Malmö.
Under natten har hakkorsflaggor hissats vid Sydsvenskans tidigare kontorshus i Malmö och vid Center Syd utanför Löddeköping. I Eskilstuna försökte två personer göra samma sak, men de sågs av polis (svd). Hitlers födelsedag kan vara orsaken.

Konsten: Färsk graffitimålning på en mur i San Fransisco. När jag var där för att studera graffiti inför min doktorsavhandling bodde jag vid Market Street där jag hade nära till stadens Hall of Fame, ”Psycho City”. Målarna kom och gick och väggarna förändrades timme för timme. Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga, och jag fick bra kontakt med graffarna jag intervjuade. En målargrupp jag särskilt minns kallade sig The Bohemian Cavallerÿ. Och San Francisco är en underbar stad, helt i min smak.


Professional Graffiti Artist Graffiti Artists For Hire Hire Graffiti Artists San Francisco

Courtesy http://graffitipicture.com/professional-graffiti-artist/professional-graffiti-artist-graffiti-artists-for-hire-hire-graffiti-artists-san-francisco/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: