Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 21/4 2017. Stoppa nazimarschen i Falun!

Världen: Rasisten och fascisten Le Pen och pissliberalen Macron ligger hittills lika i det lafranska presidentvalet. Man kan bara hoppas att Marine Le Pen inte vinner. Och var finns vänstern? När kommer motreaktionen? Frankrike med sina stolta revolutionära traditioner kommer inte att stå ut med detta i längden. 1789, 1830, 1848, 1871, 1968, 2005, 2016… Konfrontativt revolutionärt motstånd är den enda möjligheten nu som då. Måtte massorna vakna i tid.

Sverige: Det är inte klokt att nazisterna ska få demonstrera på 1 maj i Falun, säger Göran Greider i ETC. En terroristorganisation som tydligen har stöd av polisen. Nej det är inte klokt och det kan bli en katastrof oavsett hur stark bevakning man kostar på sig. Dalarna måste bli en nazifri zon – det gick i Malmö-Lundområdet och det måste gå här också oavsett med vilka medel. Stoppa nazimarschen! Alla till Falun!

Malmö/Lund: Stockholmsserietecknaren Joakim Pirinen slog igenom med ”Socker-Conny” under mitten av 80-talet och har sedan dess givit ut flertal serieböcker. Nu är det klart att seriegalleriet Rum för serier på Friisgatan i Malmö nästa vecka öppnar utställningen ”Sand, socker och gas” med serier och teckningar av Joakim Pirinen. Vernissagen äger rum torsdagen den 27 april mellan klockan 17 och 20 och då finns Pirinen själv på plats. Utställningen pågår till den 16 september (SDS).

Konsten: Min senaste stora målning, en av flera versioner. Citatet är från Bob Dylan.stor7

S. Jacobson: Stor målning 7. O.p.d. 2017.

***

Övrigt: Nytt på denna blogg är att jag fr.o.m nu inte publicerar kommentarer på andra språk än svenska, eftersom framförallt kommentarer på engelska till 99, 99 % består av spam i en eller annan form. Jag beklagar detta men jag har inget val. No comments  on English will be publicised from now on because of spamming.  Comments in Swedish language are most welcome!

***

Lästips: Morgan Meis: Ruins. Collected Essays. Fallen Bros Press 2012.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: