Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 12-13/4 2017. Anarkismen alltmer synlig i samhällsdebatten.

Världen: EU-kommissionen kommer att hålla ”ett väldigt noggrant öga” på utvecklingen i Ungern inom en rad områden, lovar förste vice ordförande Frans Timmermans (AB). Ja, det finns det säkert anledning till, med landets skenande högervridning.

Världen: Aliens och ufo:s är verkliga besökare från andra dimensioner, menar en tidigare hemligstämplad men senare frisläppt FBI-rapport från 8/7 1947.


fbi-report2

http://www.inquisitr.com/3406937/ufos-and-aliens-from-other-dimensions-are-visiting-earth-declassified-fbi-document-says/

Rapporten säger att besökarna har fredliga avsikter
och motiveras av nyfikenhet. De kan inträda och utträda i vår dimension med okänd teknik. Rapporten uppmanar till att de behandlas vänligt. FBI-rapporten är verklig och av allt att döma grundad på seriösa efterforskningar men det återstår att se om det den beskriver är sant.

Tiotusentals iakttagelser görs varje år
världen runt. Det kan finnas skäl att vara skeptisk men å andra sidan finns det nog ingen bättre förklaring än denna – om det alls finns någon.

Sverige: S föreslår 10 000 fler polisanställda till år 2024. Samt två nya lärosäten för polisutbildningen – ett i södra Sverige och ett i västra. Inget nytänkande om brottsligheten så långt ögat når (Expr.).

Malmö/Lund: Anarkismen blir som ni kanske har märkt alltmer synlig i samhället, i debatten och nu även i samtidslitteraturen, vilket är mycket positivt. Malmöbon och författaren Paul Eggerts intervjuas i Fria. – Jag inspireras mer av Emma Goldman än någon filosofisk stofil, konstaterar han. Hon gjorde saker på riktigt och lät sig liksom inte förföras av status och makt. Sånt gillar jag! http://www.fria.nu/artikel/127971

Konsten: Så var det snart dags för den årliga Konstrundan på Österlen 14-23 april. ”Konstnärer uppskattade men dåligt betalda ” skriver Ystad Allehanda – så det finns orsak att stödja den och Östra Skånes Konstnärsgrupp (ÖSKG) som bildades 1974 och är en förening för aktiva konstnärer boende i Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla, Ystad och Kristianstad. ÖSKG driver Tjörnedala konsthall i Baskemölla utanför Simrishamn. På konsthallen visas cirka åtta utställningar per år, både med medlemmar och med inbjudna konstnärer från främst de nordiska länderna. ÖSKG arrangerar varje år Konstrundan, den äldsta i Sverige.


tjornedala

Tjörnedalas konsthall i Baskemölla. http://www.oskg.nu/oskg

***

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: