Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 11-12/4 2017. Pensionärer – fimpa Jimpa!

Världen: ”Hot om utvisningar har utvecklats till ett globalt fenomen när rasism och främlingsfientlighet sveper över världen. Över hela världen vänder sig nationer mot ”utlänningar”, särskilt mot de mest utsatta befolkningsgrupperna som flyktingar, migrerande arbetare och papperslösa immigranter. Internationell lag i form av mänskliga rättigheter, internationell straffrätt, krigslagstiftningen, fördragsbestämmelser, statliga konstitutioner och universella normer som identifierats i vetenskapliga avhandlingar, alla stöder direkt eller indirekt en enkel princip – att utvisning är ett brott mot mänskligheten”, skriver Ali Khan i Counterpunch.

Världen: En studie av statsvetaren Max Abrahms visar att bara 5 procent av alla terroristgrupper når sina mål, och det var bara de terrorister som hade territoriella krav mot ockupationsmakter. Grupper som primärt angrep civila förlorar alltid (AB).

Sverige: Sverigedemokraternas skuggbudget som kom förra veckan presenterades i medierna som en satsning på låginkomsttagare. Nu kritiseras utspelet som ett marknadsföringsknep som i själva verket består av ett nytt jobbskatteavdrag som gynnar de med högst inkomster.– De vill dubbla pensionärsskatten, men vågar inte säga det till sina väljare, säger Martin Jordö från Feministiskt initiativ (ETC). Pensionären som röstar SD 2018 kan känna sig ordentligt blåst. Don’t event think about it. Fimpa Jimpa!

Sverige: I Aftonbladets liverapportering om Rakhmat Akilov har man lyckats klämma in reklam för en potatisgratäng (!). Bidrar inte väsentligt till trovärdigheten…

Malmö/Lund: Trots att den första magnolian planterades utanför universitetshuset så sent som i början av 1900-talet förknippas blommorna i dag starkt med Lunds universitet. Som en 350-års gåva från Akademiska hus till universitetet planteras därför ett nytt stråk av magnolior från kemicentrum i norr till Lundagård i söder (Lundagård).

Konsten: ”Allt som förr upplevdes direkt
finns idag bara kvar som representation” – Guy Debord (1931-1994) i: Skådespelssamhället (1967).


infoshop

Bild Courtesy Infoshop.
***
Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

lovepeace.jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: