Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 6-7/4 2017. Junk Economics och Kurort Lund.

Världen: ”Om du vill lära dig verklig ekonomi i stället för nyliberal junk economics, läs Michael Hudsons böcker. Vad du kommer att lära dig är att nyliberal ekonomi är en ursäkt för rentierklassen och de stora banker som har lyckats finansialisera ekonomin genom att överföra konsumenternas köpkraft från inköp av varor och tjänster som driver den reala ekonomin till betalning av räntor och avgifter till banker. Hans senaste bok är J is for Junk Economics” skriver Paul Craig Roberts i Counterpunch.

Sverige: Svensson på zaramis.se skriver klokt
om Rött Digitalt Forum och om hur vänstern på nätet borde samarbeta bättre. Hans eget initiativ har ju varit portalen Vänsterbloggar, där många fler borde gå med (aktuelltfokus och gatorna.info exempelvis). Anders, jag och några till verkar vara bäst på att uppdatera dagligen – men detta borde ju vara det normala! Vi måste också bli generösare med respons, pepp, länkning och pingbacks. Och puffa för varandra, inte bara för den egna bloggen. Kontinuitet och uthållighet borde också vara en hederssak. Lägg inte ner, förändra! En frihetssocialistisk vänsterhegemoni på nätet kan visa sig mycket betydelsefullt också för den övriga kampen för en bättre värld. I’m in!


df

Sverige: Ur Pressmeddelande från SFM 5 april 2017. ”När det gäller de konkreta uppgifterna kring det som sagts på enskilda föreläsningar behöver vi i styrelsen gå igenom vad som ska göras och hur vi ställer oss till detta. Under tiden uppmanar vi till lugn, att inte spekulera, att inte anklaga eller att låta en medielogik dominera som förstärker fascismen och den globala islamofobin”. — Sveriges Förenade Muslimer.

Sverige: Tre skolelever dog och över 20 skadades
när bussen körde av vägen utanför Sveg i Härjedalen. Fackförbundet Kommunal förbereder nu en omfattande stämning mot bolaget Bergkvara som körde olycksbussen (AB).

Sverige: Flera personer ur det högerextrema nätverket Soldiers of Odin dök upp utanför Al-Azharskolan i Vällingby. De klistrade upp budskap och ska ha filmat barnen. Skolan upplevde det som mycket obehagligt och larmade polisen som hann upp SoO-gänget (AB). Några ytterligare åtgärder är inte kända.


Malmö/Lund: ”Första hälften av förrförra århundradet dracks det brunn i stiftsstaden! Uppe på Helgonabacken i ’Helsans tempel’ samlades den tidens hälsofreakar för att inta det porlande livselixiret med biskop Faxes välsignelse” skriver Salomon Schulman i bakterievattenfrågan (SDS). Ja, vi börjar bli otåliga nu i Kulturkvadranten.


lundcity-kulturen2

Bild courtesy Kulturen/lundcity.

***

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: