Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 2/4 2017. Dylan har tagit emot sitt pris.

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

Världen: På lördagen fick Svenska akademien till slut tillfälle att lämna över Nobelpriset i litteratur 2016 till Bob Dylan i samband med hans konsert på Stockholm Waterfront (DN).

Sverige: Gösta Ekman (1939-2017) var en av landets mest mångsidiga och mest omtyckta skådespelare, i seriösa roller såväl som i komiska. Under främst 70-talet utvecklade han en speciell förmåga att smälta samma det allvarliga med det humoristiska. Resultatet blev originellt, många gånger genialt och alltid djupt mänskligt. Svenskt kulturliv har mist en av de främsta nyskaparna, skriver Annika Gustavson i SDS.

Malmö/Lund: De började i Lund en gång i tiden, sedan har det burit av till flera olika länder för spelningar. Nu kommer The Men att spela i Lund igen, denna gång för att släppa sin femte skiva. Lund gav oss mycket när vi började med musiken, det var en bra kulturstad att växa upp i, jag tror att det präglade oss mycket, menar Sven Köhler, sångare i bandet. När bandmedlemmarna i The Men var unga spelade många stora band i Lund. På den tiden fanns Olympen och Mejeriet som stora musikscener och lockade många världsberömda artister till staden. Där spenderade de mycket tid (SDS).


Konsten: Eduardo Paolozzi (1924-2005), en av popkonstens pionjärer. Här en gobeläng, vilket är ovanligt i sammanhanget..


paolozzi
Courtesy Eduardo Palozzi.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: