Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 1-2/4 2017. Jättelika demonstrationer i Ryssland.

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

Världen: Tusentals människor deltog i dag i protester mot korruption över hela Ryssland Demonstrationer hölls på ett åttiotal orter från Stillahavskusten till S:t Petersburg och protesterna beskrivs som de största sedan år 2012. Protesterna utlystes av oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och hans organisation Stiftelsen för kampen mot korruption som har nagelfarit president Vladimir Putins styre (Yle).

Världen: I en gruva i Sydafrika tre kilometer under jorden har forskare upptäckt bakterier som varken behöver solljus eller syre för att överleva. De livnär sig istället på radioaktiv strålning, i en process som kallas radiolys. Denna form av liv skulle alltså kunna klara sig och förökas  i rymden, exempelvis på Mars och andra planeter, berättar Ill. Vet. 8/2017.

Sverige: We are Dalarna.  ”Det är ett ohållbart argument att tro att rättsstaten kan lösa hatbrott som utförs av nazister utan ett organiseringsförbud som i andra länder, eftersom nazister är organiserade”, skriver nätverket We are Dalarna i en insändare. ”I Dalarna har vi verksamma nazistiska extremister som regelbundet begår grova brott. Vi har även två nazister som sitter i kommunfullmäktige på SD-mandat. SD driver rasistiska agendor mot bland annat islamska centret. Nu har en nazistisk organisation för andra året i rad sökt demonstrationstillstånd, en organisation som det senaste året varit högaktiva med sin brottslighet.” (DD). Vad gör Säpo? Ingenting. Och vad gör polisen? Passar upp på nassarna. Dom är ju så ömtåliga.

Malmö/Lund: Matin Duski och hans kusin gav två trötta och frusna flyktingar en lift över Öresundsbron. Nio månader senare dömdes de till fängelse och går nu med fotboja. http://www.fria.nu/artikel/127870 (Fria.nu). Absolut skandalöst. De borde fått medalj för civilkurage istället!

Konsten: Johan Scott.

Johan Scott

Courtesy Johan Scott: ”Nördliche Dämmerung”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 april, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: