Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 1/4 2017. Fake news, post-truth och alternativa fakta.

Dagens datum i den radikala historien: https://twitter.com/radicaldaily

Världen: Är galen. Ett aprilskämt i global skala. Men var är systemet i galenskapen?  Letar vi förgäves efter. Låt oss byta system och lansera förnuftet!

Sverige: Begreppet ”fake news”, falska nyheter, har varit i fokus sedan det amerikanska valet. Det handlar om allt från rykten till konspirationsteorier och medvetna lögner som sprids i stor skala på nätet, ofta i politiskt syfte. Fake news och ”alternativa fakta” har alltså varit i svang sedan det amerikanska valet 2016-2017. Det handlar om allt från rykten till konspirationsteorier, desinformation och medvetna lögner som sprids i stor skala på nätet, ofta i politiskt syfte. Man har t.om. myntat begreppet pre-truth/post-truth. Detta är överhetens lömska dimridåer i den semantiska krigföring som ständigt pågår.  Men den går att överlista.

Som en följd av detta väljer flera tidningar att stå över aprilskämten i år (SDS). Vilket ger det hela ytterligare ett löjets skimmer och den politiska kasperteatern om möjligt ännu mer oseriös. Hur länge ska despoterna få leka med våra liv?

Malmö/Lund: 20 plusgrader var det här – äntligen ! – och den första humlan hälsade jag välkommen i rabatten. Så nu kan man börja njuta av att vara utomhus igen…

Konsten: Mina tre senaste målningar. Att sätta färger intill och mot varandra är vad det handlar om här. Och är det inte vad det alltid handlat om?


KONKRET

  S. Jacobson: Konkret 1-3. 

***

Uppdateringar: ”ABC för Autonoma” har fyllts på med bl.a. Operaismen.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: