Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29/3 2017. Måttlighet bättre än avhållsamhet.

Världen: En brittisk studie som får stöd av svenska läkare visar på att det är nyttigt med öl (i måttliga mängder). Och kaffe har redan tidigare fått samma status. Återstår nu bara snuset! Måttlighet är alltså bättre än avhållsamhet. Utom i ett fall: Revolution är bättre än reformer 🙂 !

revolution-graffiti


Sverige: Hanif Bali (M) fick stor uppmärksamhet när han på Twitter hävdade att ett sätt att effektivt minska bidragsuttag är att ”skambelägga” dem. Nu får han mothugg av Hans Swärd, professor i socialt arbete vid Lunds universitet. Det säger en del om samhällsklimatet att en riksdagsledamot öppet går ut och lyfter förslaget att skambelägga bidragsuttag, menar Hans Swärd. Förutom att det visar på en historisk okunnighet är han också osäker på hur förankrade politikerna är i verkligheten, säger han.


ho

”Ho där icke vill arbeta han skall icke heller äta”. Bibelcitat anslaget på dåtida Lunds Fattighus, Själabodgatan, i en tid utan ”bidrag”.


Malmö/Lund: Vegansk restaurang prisas. ”Gör det till ett sant nöje att välja djurvänligt”. Djurens rätt i Lund har för första gången delat ut sin vegoutmärkelse och priset går till den veganska restaurangen Cashew Vegan Kitchen. Priset ska gå till en aktör som har lett utvecklingen när det gäller att underlätta för Lundabor att göra djurvänliga val i vardagen (Lokaltidningen Lund).

Och samma tidning berättar att Gustav Olsson blir ny museichef på Kulturen i Lund. De sju senaste åren har han varit chef för Friluftsmuseet Julita Gård i Södermanland. I september tar han över efter Anki Dahlin som varit Kulturens chef de tio senaste åren.

Konsten: Graffiti på Berlinmuren idag.


berlinmuren


vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 mars, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: