Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 26-27/3 (2) 2017. Accidental Anarchist.

Världen: Den egyptiska människorättsaktivisten Mozn Hassan har tagit emot sitt Right Livelihood-pris vid en privat ceremoni i Kairo. Hassan tilldelades priset 2016, men kunde inte närvara vid prisutdelningen i Stockholm på grund av utreseförbud. Hon delar priset med organisationen Nazra for Feminist Studies. De får priset för ”sitt försvar av kvinnors rättigheter i en miljö av våld, övergrepp och diskriminering” (AB).

Världen: I går inleddes FN-samtalen i Genève för att försöka skapa fred i Syrien – för femte gången. Assadregimens militära framgångar och brist på långsiktighet gör att även dessa samtal har små chanser till framgång (ETC).


syrien


Sverige: Keolis vd blev utbuad när han kom ut från företagets huvudkontor i Stockholm där 200 bussförare demonstrerade. Även om den utlösande faktorn bakom protesten är de nya rutinerna för schemaläggning, så finns det en uppdämd ilska mot hela Keolis personalpolitik (Proletären).

Malmö/Lund: Antalet solceller i Skåne har ökat med 75 procent på ett år. Nu öppnar regeringen för nya sol-rot och satsar 160 miljoner kronor på innovation. Målet: att solenergi ska utgöra 10 procent av elanvändningen i Sverige 2040 (8till5).

Malmö/Lund: NMR gjorde nyligen ett blixtbesök i Lund innan dom kom på att detta är en nazifri zon – det varade bara några sekunder men var ändå för mycket. Kom aldrig hit igen!

Konsten: Accidental Anarchist (filmtrailer). Tipstack till Sorte Fane Blog.

***

.

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 mars, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: