Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 29/1 2017. Förutsägelser.

Världen: Ekonomernas prognoser brukar ju stämma lika dåligt som meterologernas. Men en som lyckats betydligt bättre – åtminstone hittills — är ekonomen Harry Dent, som lanserat teorin att ekonomins utveckling följer demografins utveckling. Tyvärr används hans resultat kommersiellt av kapitalinvesterare som gärna läser hans bästsäljande böcker. Vilket också var lätt att prognosticera. http://www.dentresearch.com/

Världen: På tal om väderprognoser. En hel meter snö breder ut sig i Sahara. Några snöplogar finns det inte där. Det är första gången på 37 år som Sahara fått detta väder. Inte helt normal klimatförändring.

Sverige: På måndagen ockuperas Sollefteå BB som ska läggas ned. Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, uppmanar mammor i hela landet att stötta ockupationen, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. I en krönika skriver hon att nedläggningen av BB i Sollefteå är ännu ett exempel på förlossningsvårdens förfall i Sverige (AB). Ockupera mera!

Malmö/Lund: Försvunna ledargestalter i den undre världen har banat väg för mordvågen i Malmö, skriver SDS. Ett plötsligt vacuum och påföljande maktstrider i gangstervärlden mellan M-falangen och K-falangen påstås vara orsaken. Detta är en teori bland flera, ska kanske tilläggas. Det är nu klarlagt att nazisterna står för våldsvågen i Göteborg. Så kan det vara i Malmö också. Prognosen är inte så lysande.

Konsten: Inne på Galleri Kvadraten i Kristinehamn får besökarna en riktig dos med färg. Den nuvarande utställningen av Christina Byberg och Gunilla Nillan Holmgren bjuder på allt från oljemålningar till gobelänger. På lördagens vernissage var det många som hittat in till galleriet och betraktade konsten med stort intresse (nwt.se).


 va%cc%88v1

Courtesy Gunilla Nillan Holmgren: gobeläng.


Övrigt: Jag har nu läst ut Tristam Hunts Engels-biografi. En bra bok. Och på tal om förutsägelser litar jag nog mer på Marx/Engels än på Harry Dent. Men allra bäst förutsägelser stod Michail Bakunin för, och han behandlas bara på några rader i denna bok. Vilket också var förutsägbart.

lovepeace-jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: