Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 16/1 2017. Lita inte på rättsväsendet.

Världen: Trump ett hot mot världens säkerhet. Nu kommer den avgående CIA-chefen John Brennan med ett råd till president Trump och hans rådgivare. – Spontanitet är inte något som skyddar landets säkerhetsintressen, säger Brennan i FOX News on Sunday, enligt Sky News.– Därför, när han talar eller reagerar så se till att han förstår att effekterna på USA kan bli enorma.

Världen: Schweizisk polis grep på söndagen 32 personer som protesterade mot förhållandena i Tibet, när Kinas president Xi Jinping inledde sitt statsbesök (AB).

Sverige: ”Lita inte på rättsväsendet”. Demo i Göteborg. Strax efter klockan 13.00 hade hundratals göteborgare samlats för att visa sin avsky för det nazistiska våldet. Från ljudanläggningen gavs göteborgarna flera kamptal som manade till organisering och eftertanke. Fredrik Svensson från Marxistiska Studenter tog bland annat upp Nordiska Motståndsrörelsens attack i Kärrtorp och den nazistiska knivattacken på Möllevången i Malmö som exempel på hur skevt det svenska rättsväsendet är. Efter Kärrtorp blev antifascisten Joel Bjurströmer dömd till 6 års fängelse för att ha försvarat barnfamiljer mot attackerande nazister. Efter knivattacken på Möllevången i Malmö blev nazisten Andreas Carlsson friad efter att ha knivhuggit antifascister i ryggen. – Vi behöver ett organiserat självförsvar av ungdomar och arbetare för att försvara ungdomar och arbetare, sade Fredrik Svensson (aktuelltfokus.se).

Ja, självorganisering, AFA och Copwatch är vår enda möjlighet när rättsväsendet sviker. Men vi kan försvara oss!

Malmö/Lund: Flera hundra personer kom till Shiitiska församlingen i Malmö för att hedra Ahmed, 16, på söndagen. Ahmeds kusin Housam Abbas, 30, berättar om sorgen – men också om rädslan: – Alla här tänker samma sak: Jag vill inte bli nästa offer (Expr.).

Konsten: Gratis inträde för alla EU-medborgare: Arkeologi och konst i Málagas nya museum. Under högtidliga former invigdes i december Málagas museum i Aduana-palatset som en gång i tiden var tullhus. Svenskar och EU-medborgare går in gratis. Museet håller öppet från klockan 9 till klockan 20.30. Det är stängt på måndagar och efter klockan 15.30 på söndagar.

Simonet.png

I Málagas senaste museum hänger spanjoren Enrique Simonets (1866 –1927) ”Hjärtats anatomi”.

.love&peace

 

 

 

 

Love, Peace & Understanding — Anarchy is Order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: