Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 11/1 2017. Förtroendet för polisen i botten.

Världen: Med knappt tio dagar kvar till det amerikanska maktskiftet möter Donald Trump medier i det numera extra välbevakade Trump Tower på Manhattan i New York. Under presskonferensen lär frågor om Rysslands agerande i amerikanska valet komma upp. Trump har redan twittrat indignerat. När han kritiseras svarar han ”Lever vi i Nazityskland?!?” (AB). Han kan kanske själv tyda på det. Vidare kallade Trump CNN för ”sk-t” och skrek åt journalisterna: ”Håll käften!”

Om Trump och Putin på något sätt är i maskopi i denna härva, direkt eller indirekt, tycker jag absolut att man ska åtala honom. Blir han då fälld kan han tvingas avgå eller avsättas. Så blev man ju av med den otäcke presidenten Richard Nixon en gång i tiden.

Sverige: Stödet för polismyndigheten sjunker kraftigt, visar en undersökning från Aftonbladet/Inizio. Siffrorna är lika tydliga oavsett kön, ålder eller väljargrupp. Allmänhetens förtroende för polisen rasar i hastig takt. Enligt en färsk opinionsundersökning från Aftonbladet/Inizio har antalet personer som känner stort förtroende för polisen rasat med 26 procentenheter, från 56 procent till 31 procent, under loppet av ett år. Läs mer om orsakerna i artikeln ”Avveckla polisen”!

Malmö/Lund: En forskningssatsning inom mjukvaruutveckling, informationssäkerhet och e-hälsa liksom ett labb för kritiska trådlösa tillämpningar. Så ska forskningsorganisation Rise Sics bygga ut sin verksamhet i Lund tillsammans med Lunds universitet, Ericsson, Sony och Region Skåne.– Vi är glada att Rise Sics satsar på Lund och bygger denna plattform för samarbete i regionen. Med ett fristående forskningsinstitut får vi nya möjligheter till samarbeten inom tillämpad forskning för kritiska uppkopplade system, säger Fredrik Tufvesson, professor på Elektro- och informationsteknik vid Lunds universitet (Tekniktidningen).

Själv tycker jag ”kritiska trådlösa tillämpningar” låter mest som telepati men så är jag också teknisk idiot…och telepati har ju visat sig fungera, vilket tekniska lösningar som bekant inte alltid gör.

Övrigt: Vi tackar för rekordet i besökssiffror till den nya artikeln ”Vänstervågor i historien”. Det gör oss riktigt glada och belåtna. Tack! ❤ Låt oss framöver skapa en vänstertsunami i hela världen.

Konsten: Nao Kimura.


naokimuralabyrinth

Courtesy Nao Kimura: Labyrinth.

***

 

Love, Peace & Understanding — Anarchy is Order

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 januari, 2017 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: