Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 1/1 2017. Bättre nytt år!

Gott nytt år kära bloggläsare! Klockan är 24.00 och fyrverkerierna viner om öronen just nu. 2017, here we go. De som har läst statskunskap 120 p eller så verkar – i likhet med Per T. Olsson i Sydsvenskan – tro att de har en objektiv kunskap om politik. Detta är direkt löjligt. Det är inte statskunskap utan Statens kunskap de inhämtat, det vill säga att Staten & Kapitalet är lika med samhället och inte går att ifrågasätta. Men detta är vanlig trist liberalism, inte Samhället per se. Som ni kanske har märkt uttrycker jag mig ofta ganska kategoriskt i politiska och sociala frågor, de jag tycker att jag förstår och kan stå för. Däremot är jag vanligtvis mer diplomatisk, nyanserad och försiktig i exempelvis vetenskapliga, konstnärliga eller religiösa spörsmål. Jag är frihetlig socialist 4ever and more men jag är också en sökare. Och vad gäller människor har jag alltid haft en tolerant och närapå godtrogen attityd, åtminstone till motsatsen bevisats. Det är alltid mig som tiggarna på gatan väljer ut först bland andra, och det är jag bara stolt över. Det är omodernt att vara snäll och frikostig efter förmåga men jag tänker framhärda så gott jag kan, ’nuff said. Och fortsätt gärna att citera mig och lajka mig, det gläder mig absolut när ni gör det. Peace out!

Världen: I det av terrorn hårt drabbade Paris väntas 600 000 människor samlas för fyrverkerierna över paradgatan Champs-Élysées. Totalt kommer mer än 90 000 poliser och militärer att vara i tjänst i Frankrike under nyårsafton, varav ungefär 10 000 i Paris. Så sent som i veckan har tre personer gripits i Frankrike, misstänkta för förberedelser till terrorbrott. – Vi måste vara vaksamma hela tiden, och vi ber också allmänheten att vara vaksam, konstaterade Frankrikes inrikesminister Bruno Le Roux på en presskonferens nyligen. Han nämnde också att det är en hög nivå vad gäller hot om terrorattacker. Men det är inte bara europeiska städer som förbereder sig. I New York kommer 65 tunga sopbilar och saltbilar, lastade med sand, att stationeras ut vid Times Square – där upp till två miljoner människor väntas samlas – och även 100 lättare lastbilar. Ungefär 7 000 poliser kommer att tjänstgöra, skriver The Guardian.– På grund av terroristattackerna i Nice, Frankrike och Berlin har vi förhöjt våra säkerhetsåtgärder, säger Carlos Gomez, polischefen i staden (AB).

Tänk om bara något av denna enorma energi och dessa enorma resurser istället kunde inriktas på att göra samhället välmående, jämlikt och tryggt? Då kunde ”terrorismen” antagligen försvinna helt, åtminstone på sikt. Istället är det ett polisiärt och mililtärt övervakningstänkande som dominerar och sprider otrygghet men det höjer inte säkerheten, det minskar den.

Sverige: Integration i Teckomatorp belönas med Glädjepokalen. Ett välkomnande ansikte var utslagsgivande när Teckomatorps Humorfabrik skulle överlämna Glädjepokalen till en värdig mottagare (HD).

Malmö/Lund: Bristen på barnsjuksköterskor på Helsingborg lasarett fick konsekvenser under julhelgen. Hälften av platserna är stängda och tre barn fick åka från Helsingborg till sjukhusen i Lund och Malmö (Expr). Den skånska sjukvården befinner sig i ett konstant kaos. Gör något nu!

Konsten: John Cole.


trump7

 Courtesy John Cole/Cagle.com.

 

***

7 kommentarer på “Krönika 1/1 2017. Bättre nytt år!

 1. Brendan
  29 januari, 2017

  This website was… how do I say it? Relevant!!

  Finally I’ve found something that helped me. Thanks!

  Gilla

 2. psychic chat online
  6 mars, 2017

  I entirely understand everything you have said. Actually,
  I browsed through your many other articles
  and I think you happen to be totally right. Great job with this
  site.

  Gilla

 3. I?m amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that?s both educative and interesting, and without a doubt, you
  have hit the nail on the head. The issue is something not enough folks are speaking intelligently
  about. I am very happy I found this in my search for something relating to this.

  Gilla

 4. Pingback: Homepage

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 31 december, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: