Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 28/12 2016. Revolutionär livsglädje.

Världen: Personer som vid upprepade tillfällen känner livsglädje tycks leva längre. Det enligt en brittisk studie som publiceras i British Medical Journal, skriver Vetenskapsradion. I studien svarade 9 000 personer mellan 50 och 80 år på olika frågor vid tre tillfällen med två års mellanrum. Frågorna handlade bland annat om tillfredsställelse med det man gjorde just nu och om man kunde titta tillbaka på livet med glädje. Upplevelsen av livsglädje stack ut och gjorde en stor skillnad i hur länge man levde (AB).

Detta stämmer bra med min egen erfarenhet och också med situationisternas program – för livsglädje mot stat & kapital! Byt ut dessa dödgrävande institutioner mot en rättvis ordning och en rättvis fördelning och livsglädjen kommer att generaliseras. Det finns mycket att lära av katter här, dom kan verkligen fånga dagen, och natten, (och tyvärr också småfåglar). Hundarna däremot är det synd om, det är ju annars bara sadomasoschister som går i koppel. Kattmänniska eller hundmänniska – se där ett livsval.

Sverige: Hets mot folkgrupp. Den tidigare ledaren för Soldiers of Odin i Skaraborg döms för hets mot folkgrupp. Den 45-åriga mannen döms för att ha spelat in musikvideor som lagts ut på Youtube där han bland annat uppmanat till en ny Förintelse. Mannen döms till villkorlig dom och samhällstjänst (expo.se).

Sverige: Nationella Samordnaren är prestigeprojektet som slutade i fiasko skriver DN. Ja, det var feltänkt från början. Det är inte ”våldsbejakare” eller ”extremister” i allmänhet, vad nu det kan vara, utan nazism, rasism och jihadism som är problemet och ska bekämpas både innanför och utanför parlamentet. Det gör man inte genom en högervriden statlig myndighet utan genom att stödja den antirasistiska folkopinionen. Att bekämpa antirasismen till vänster var det största misstaget – som bara kan rättas till genom att lägga ner Samordnaren, Samtalskompassen och Forum för Skevande Historia.

Malmö/Lund: Universitetsjubileet invigdes med vad som verkar ha varit det bästa numret, ett snyggt fyrverkeri, berättar Lundagård. Rektor påminde om jubileet 1968 som han hade ett gott minne av. Ja det var tider det kan jag intyga men universitetet behöver fortfarande, och än mer idag, radikaliseras.


drake

Bild courtesy lundagård.se.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 december, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: