Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 30/11 2016. Iskonst.

Världen: I tisdags, klockan 19 svensk tid kom kubaner och ditbjudna gäster att samlas på Revolutionstorget i Havanna till massmöte för att hedra den nyligen avlidne Fidel Castro som  lett landet i decennier. Hasta la victoria siempre!

Sverige: Leif GW Persson har ett förslag om Ekeroths kaxighet och de upprepade krogbråken: – Släpp ut honom ensam utan livvakter. Då tror jag Ekeroth kommer att ha en betydligt lägre profil. Men det gör man inte eftersom han då löper en ansenlig risk att få spö (AB). Megalomani och alkohol är ingen perfekt kombination.

Sverige: Vändning gav Skolsverige en glad dag. Svenska grundskoleelever har åstadkommit ett trendbrott i den senaste Timss-undersökningen. Och för ovanlighetens skull tycks politikerna vara eniga: Det är eleverna och lärarna som ska äras. Det var som om det gick en unison suck av lättnad  (AB).

Sverige: Skådespelaren och socialisten Sven Wollter får Svenska Akademiens teaterpris för år 2016, skriver akademien i ett pressmeddelande. Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT. Sven Wollter fick sitt genombrott hos den stora publiken med tv-serier som ”Hemsöborna” och ”Raskens”. Han har arbetat på bland annat Göteborgs och Stockholms stadsteatrar och haft en mängd roller för film och tv (VLT).

Malmö/Lund: Ända sedan 2008 har det varit lugnt och nazistfritt den 30 november i Lund och vi hoppas det håller i sig. Fackeltåget mellan Tegnersplatsen och Katedralskolan är nerlagt sedan 1990-talet. Håll gärna ett öga på stan i kväll!

Konsten: Iskonst. På iskonstnären Peter Sörwings sajt iceart.nu kan du se bilder på de olika skulpturer och konstverk han gjort genom åren och läsa om konstnären. Han länkar också till andra sidor som handlar om iskonst (ICA-kuriren). Konstarten finns i många former, som denna eleganta isvagn. Och naturligtvis finns det också snökonst!


 

iskonst

***

Lästips: ”Betydelsen av 30 november”: https://anarchyisorder.wordpress.com/category/betydelsen-av-30-november/

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 november, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: