Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 25/11 2016. Nimis brandhärjat.

Världen: Den hårt kritiserade oljeledningen Dakota Access Pipeline, DAPL, dras alldeles intill Standing Rock Sioux-reservatet i North Dakota. Siouxfolket menar att ledningen förstör heliga begravningsmarker och hotar dricksvattenförsörjningen för miljoner människor eftersom den dras under Missourifloden. Våldsamma sammandrabbningar med polisen pågår (Internationalen).

Sverige: AFA Research har systematiskt kartlagt NMRs ”nästen” (lokalavdelningar) i landet och efterhand hängt ut nazisterna med namn, bild och övrig info. Dom är visserligen inte många men däremot kriminella och våldsamma. Man har nu kommit till Näste 7. You can run but you can´t hide. https://antifa.se/

 Malmö/Lund: Bokompakt, studentlägenheter på 10 kvadrat, har totalt 22 lägenheter. 16 stycken är ettor, sex lägenheter är till för att dela med 1, 2 eller 3 kompisar. Hyran är på 2.500;- vilket är ett vettigt pris. Bostadsområdet ligger 2,5 kilometer från Lunds centrum. Arkitekt är Pontus Åqvist. Lägenheterna byggdes 2014 (SDS).

Konsten: Lars Vilks konstverk av drivved Nimis i Kullaberg har brunnit ner till 25% i natt. Det är synd eftersom detta är hans bästa projekt. Nimis-Arx-Ladonia och turerna kring dem har på senare tid kommit i skymundan för hans mer nihilistiska konceptkonst. Man får hoppas att Nimis kan restaureras; det har blivit en populär turistattraktion och ett plusvärde för bygden.


 nimis2

Courtesy Lars Vilks: Nimis.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 november, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: