Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 23/11 2016. Nazister hyllar Trump.

Världen: Byggkostnaderna för Trumps mur mellan Mexico och USA kommer att sluta på 99 miljarder. Nazistiska National Policy Institute hälsade Trumps valseger med ”Heil Trump” och Hitlerhälsningar (AB). http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/203094

Sverige: Den nationella handlingsplanen mot rasism som regeringen nu lagt fram ska omfatta ”afrofobi, antisemitism, antiziganism, islamofobi, rasism mot samer och liknande former av fientlighet, till exempel homofobi och transfobi”. Det kontroversiella Forum för Skevande Historia ska sköta kampanjen. Särskilt riktar den sig mot islamisterna, men inte ett ord om de rasistiska organisationerna SD och SMR.

Sverige: Jag ryser i mitt innersta när jag ser och hör Thomas Tobé (m). Mera ”krav” (disciplinering av arbetskraften), färre ”bidrag” (barnbidraget, kanske?) och (givetvis) fler poliser. En värdig representant för den auktoritära och parasitära politiska överklassen. Hans utstrålning är extremt arrogant. http://nyheter24.se/debatt/868386-tomas-tobe-m-nej-mp-allt-ar-inte-bra-i-sverige


tobe

 


Sverige: Marcus Birro är glad för att Trump blev president. Det gäller att vara lättroad; intressant dock att han för en gångs skull kommenterar något annat än sig själv.

Malmö/Lund: Byggnadsnämnden i Lund har sagt ja till ett sex våningar högt och, anser jag, ovanligt fult kontorshus på 15 000 kvadratmeter samt ett nytt torg som bildar en öppen entré till Medicon Village. Byggstart är planerad till våren 2017 för kontorshuset som är ritat av Reflex arkitekter (Byggvärlden).

 


uppdat6

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 november, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: