Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 20-21/11 2016. Röda Nördar.

Världen: Protesterna mot Donald Trumps intåg i Vita huset fortsätter i flera amerikanska städer. I centrala Los Angeles tågar vid lunchtid på lördagen tusentals demonstranter, i vad som kan vara den största politiska manifestationen i staden på flera decennier (dn.se). I Sverige kan vi istället se hur liberalerna försvarar Trump och polisvåldet och hetsar mot vänstern. GT/Expressen tar i så de spricker när de kritiserar SUF, som om de skulle vara problemet. En avledande manöver som är dömd att misslyckas.

Inte en millimeter åt Trumpifieringen av Sverige!

Sverige: Professor larmar: 75 000 svenskar svälter. Svält. Ordet för tankarna till krig, fattigdom och nöd. Men det finns nära dig – hela tiden. Varje år svälter 75 000 svenskar. Bara i dag kan i genomsnitt 41 äldre dö av undernäring, skriver AB.

Äldrevården har stora brister, speciellt den s.k. palliativa vården, vård i livets slutskede som ofta innebär ingen vård alls, åtminstone utanför Hospice-verksamheten. Detta är ett missförhållande inom sjukvården som till varje pris måste åtgärdas. Smärtlindring vid behov var fjärde timma, mat och dryck in i det sista ska vara en mänsklig rättighet för alla som behöver det!

Detta är bara en av nyliberalismens många dödliga konsekvenser.

Malmö/Lund: Förlossningsvården krisar också. Fler gravida kvinnor ska hänvisas att föda i Helsingborg eller Kristianstad, för att i slutändan avlasta förlossningen i Malmö. Det är planen inför hotet om att fjorton nattbarnmorskor slutar i januari (SDS). Tillmötesgå barnmorskornas krav så löser ni krisen! Det är skandal att förlossningsvården inte klarar sina uppgifter, och det är inte barnmorskornas fel utan sjukvårdsledningens. Sjukvårdens låga status i det rika Sverige är en skandal och så behöver det naturligtvis inte vara. Sverige längtar efter en frihetligt socialistisk samhällsomvandling.

Ta tillbaka vården – den tillhör folket!

Konsten: Röda Nördar. En facebookgrupp för röda sf-nördar med ett fantastiskt bildarkiv.


ro%cc%88dano%cc%88rdar

Courtesy https://www.facebook.com/RedGeeks


Citatet: ”Förvärvet av rikedom är inte längre den drivande kraften i våra liv. Vi arbetar för att förbättra oss och resten av mänskligheten”. — Jean Luc Piscard, Star Trek.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: