Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika 7/11 2016. Grand Finale.

Världen: Hillary friad från anklagelser. FBI meddelar nådigt att ”inga olagligheter fanns i Clintons e-post”. Så var Hillary på banan igen och nu leder hon över Trump. Kan verkligen valet manipuleras så lätt – med tillfälliga händelser? ”Människor är själva händelser” sa författaren Öjevind Lång en gång. Fast inte så tillfälliga, i bästa fall.

Världen: Presidenten tackar nej till löneförhöjning. Islands president Gudni Johannesson jublade inte över att han kommer få en löneförhöjning. Nu ska han donera pengarna istället, skriver tidningen Iceland Magazine. – Jag har inte bett om en löneförhöjning, säger han. Heder åt den mannen, en ytterst ovanlig politiker! Förstår att det blev en nyhet.

Sverige: Grand Finale. I sitt pressmeddelande skriver Grand Hôtels vd Pia Djupmark bland annat att ”hotellets renommé och förtroendekapital har tagit skada” efter SD-galan. Detta har gjort SD hysteriska och koleriska och man frustar ut osammanhängande hotelser om ekonomiska förluster, bojkott bla bla bla.

Tack Pia för att du står upp mot rasism och fascism. Men det hade varit ännu bättre om du hänvisat SD vidare och inte tagit upp bokningen så att hotellets renommé och förtroendekapital förblivit intakt!

Malmö/Lund: ”Här slår polisen liggande supporter med batong”. I klippet i Sydsvenskan som är filmat på söndagen klockan 12.35, syns flera svartklädda personer röra sig längs Norra Parkgatan i Malmö. När en polisbuss kör in framför supportrarna börjar de springa från polisen. De flesta av de svartklädda personerna kommer förbi polisen. Men en person hamnar på efterkälken. En polis slår ner personen, som går emot poliserna med uppsträckta armar och personen hamnar på marken. Ytterligare en polis kommer sedan in i situationen och utdelar minst tre slag med en batong mot den liggande personen (SDS). Och så var det det vanliga polismantrat: ”Vi har anmält oss själva”. Ha,ha,ha, ja. För att bli friade av era kollegor.

Konsten: ”You want some of THIS? Go ahead, report me! We’ll see who’ll be at your front steps”.


snutô

En alltför passande illustration.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: