Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #993. Förbud mot fossila bilbränslen.

Världen: Förbundsrådet, tyska överhuset, föreslår att försäljning av fordon som drivs med fossila bränslen förbjuds i Tyskland från 2030 (dn.se). Utmärkt initiativ – fast det borde vara från 2020 och gälla överallt.

Sverige: Clowner som skrämmer och ofredar sin omgivning – vad är nu detta? Ett urspårat halloweenbeteende? För mycket tittande på dåliga filmer? Polisen har fått ta emot ett växande antal anmälningar men än har ingen gripits. Världen är galen.  Idioter.

Sverige: En kategorisk debattartikel om porr i DN med många märkliga påståenden bemöts här på ett nyanserat sätt av Svensson på zaramis.se. När det gäller internetporren finns det filter som alla kan använda. Värre är det då med den sexistiska utomhusreklamen som utnyttjar stereotyper för kommersiella intressen. Den finns det inga filter mot.

Malmö/Lund: Påvebesöket i Lund den 31 oktober närmar sig. Nu trappar Lunds kommun och polisen upp det praktiska arbetet med trafikinformationen i centrala Lund inför det historiska besöket.

Konsten: Möte mellan konst, vatten och miljö. Hon målar med vatten för att tala om allvarliga ting. Jag vill sudda ut gränser mellan discipliner och visa på att allt hänger ihop – vatten, naturlig färgning och vår miljö, säger Jeanette Schäring, textilkonstnär från Gårdsten, som ställer ut på Kulturhuset Blå Stället i Angered. H2o, Vems vatten är du? är titeln på utställningen. När människor själva bidrar till utställningar blir de engagerade och känslomässigt berörda. Och när det gäller vår miljö är det viktigt att hjärtat är med om vi ska kunna förändra vårt beteende på lång sikt, menar hon. Ännu  ett meningsfullt  konstprojekt – det går alltså att göra.


h2o-vems-vatten-ar-du-ar-titeln-pa-jeanette-scharings-utstallning-pa-bla-stallet-i-angered

Courtesy Jeanette Schäring, Bild HD.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 oktober, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: