Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #972. Pinsamt, SD och Säpo.

Världen: Protester mot ännu en polisskjutning. Demonstranter skrek ”mord” och krävde på onsdagen en federal utredning av polisens dödsskjutning av en obeväpnad svart man i södra Kalifornien. Händelsen har fått ilskan över två liknande incidenter under de senaste veckorna att blossa upp igen (VK), Washington Post har lagt upp en databas över alla polisens dödsskjutningar år från år. Hur man än räknar löper svarta dubbelt så stor risk att dödas av polis som vita.

Sverige: Först nu har Sydsvenskan vaknat i Putilov-gate. ”För ett nationalistiskt parti som kallar sig Sverigevänligt – underförstått i motsats till alla andra – är patriotismen avgörande. Vilken slutsats drar väljarna om SD haft en anställd som velat skada Sverige?” frågar man. Det frågar vi oss också. Antagligen kommer Putilovskandalen att skada SD betydligt mer än Järnrörsskandalen. Att Säpo – som släppte igenom Putilov i riksdagens säkerhetskontroll – ligger lågt begriper man. När dom för en gångs skull behövts fanns dom inte där. Pinsamt.

Och Kent Ekeroth, som anställde Putilov, har som nyttig idiot medverkat i Russia Today minst 8 gånger. Ekeroths egne politisk sekreterare, Dick Abrahamsson, har även delat länkar från RT och Facebookpostat en mängd rysk propaganda, vilket rapporterades först av Hela Hälsingland. Så mycket för den ”Sverigevänligheten”. SDs hjärta klappar visst för ”Putte” istället.

Malmö/Lund: Till kritiken av ”Fråga Lund” säger programledarna: ”Men många forskare säger att humor är viktigt i en kreativ forskningsmiljö”. Fråga Lund är ingen forskningsmiljö, det är ett tv-program. Och med ”humor” avses lundahumor, inte Luukflams.

Konsten: H.R. Giger (1940-2014). Skräckromantik. Han är känd för designen av filmen ”Alien” och aktuell med en ny retrospektiv konstbok, den schweiziske surrealisten och skräckmålaren. Med tusch och airbrusch gjorde han sina suggestiva monster och inredningar som har inspirerat många andra konstnärer och inte minst graffitimåleriet.


hrgiger

Courtesy H.R. Giger.

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: