Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #971. Normalisering eller motstånd?

Världen: De flesta bedömare verkar anse att Clinton vann debatten med Trump, antagligen för att hon är mer rationell. Men om en majoritet av de röstande amerikanarna är irrationella betyder det inte att Clinton blir president.

Sverige: Den sverigedemokratiske politikern Michael Andrén som i går valdes in i Norrhälsinge miljö- och räddningsnämnd vill spränga moskéer och skjuta muslimer. Han följer här ett mycket välkänt mönster bland SD-anhängare. Efter att SVT Nyheter Gävleborg avslöjat hans kommentarer på facebook har han under tisdagen valt att lämna sitt uppdrag. Om alla i SD med liknande åsikter lämnade sina uppdrag…skulle det bli tomt. Och skönt.

Sverige: Om bokmässans debacle anser Åsa Linderborg att man ska ”samtala” med nazisterna, Aktuellt fokus att man ska tiga ihjäl dem. Vilket på var sitt sätt obönhörligen leder till normalisering och acceptans. Fullt så invecklat är det inte för mig. Man ska bekämpa nazisterna med alla till buds stående medel. Vilken strategi som är rätt får framtiden utvisa, om vi får någon framtid att utvisa den i, men jag håller en slant på den militanta antifascismen, en välgörande kontrast till reformistisk feghet och liberal apati.

Malmö/Lund:<Vatikanens säkerhetstjänst och Säpo undersöker Lundagård inför Påvens besök skriver SDS. Ja, Säpo letade stubintråd i Lundagård vid universitetets 350-årsjubileum 1968 och hittade ingenting då heller. Och nu finns ju inte Klas Hellborg. Jag tycker Säpo borde koncentrera sig på ryska spioner i SD:s riksdagskansli, men detta är kanske mer publikknipande.

Konsten: Magritte.
Centre Pompidou, Paris, från 20 September.


magritte

Courtesy Magritte.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: