Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #968. Den multikulturella byn.

Världen: BBC News berättar om den lilla syditalienska byn Riace som avfolkats på sina innevånare på jakt efter arbete i norra Italien, men som på sin borgmästares förslag adopterats av flyktingfamiljer och nu blomstrar igen. Riace är inte längre en spökstad. Invånarna kommer från världens alla länder – och det fungerar.

Sverige: Om nazister på Bokmässan skriver Svensson på zaramis.se: ”När de ges minsta lilla utrymme är det vi andra som får betala. De överfaller våra möten, de mördar homosexuella, invandrare och vänsteraktivister. Ju mer utrymme de får ju värre blir det. Bokmässan upplät plats åt nazister och nazisterna angrep ett flyktingseminarium (inte våldsamt den här gången, men det kan det bli nästa gång). Det finns ingen som helst anledning att ge dem utrymme nånstans”. Så sant som det var sagt.

Sverige: Den inhumana klappjakten på papperslösa fortsätter. Polisen kan nu gå in på arbetsplatser utan brottsmisstanke.

Malmö/Lund: Planer för gamla Observatoriets framtid efterfrågas av (v). Mitt förslag är fortfarande ett tibetansk-buddhistiskt tempel. Det skulle passa byggnadens utformning och läge perfekt. Det finns buddhistiska utövare även i Lund, men ingen byggnad för detta ändamål, till skillnad mot andra församlingar och religioner.

Konsten: Celia Paul. Celia Paul´s marinmålningar är gjorda som porträtt av enskilda vågor i havet. 14 St George Street, London, 16 september–29 oktober 2016.


celia-paul_-desdemona-for-hilton-by-celia

Courtesy Celia Paul: Desdemona for Hilton by Celia. Artnet.com.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: