Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Krönika #965. Skördefest i Stadsparken.

Världen: Fullskaligt uppror råder i Charlotte, USA, efter att två rasistiska mord på svarta utförda av vita poliser har satt känslorna i brand. Utegångsförbud, undantagstillstånd och Nationalgardet inkallat är resultatet, men också en protest som gett eko över hela landet.

Sverige: Putilov-gate (förhoppningsvis) en sista gång. Internationalen har redan fått en heltäckande ursäkt från Arbetaren och borde kunnat ha avstått från försöket till karaktärsmord på f. redaktören i sitt senaste nummer. Anarkisterna och syndikalisterna både här hemma och i Ryssland är precis lika upprörda som alla andra över det som hände i Odessa där fascisterna åstadkom en enorm tragedi. Men den förbleknar ändå i jämförelse med massakern på de 18 000 revolutionära matroserna i Kronstadt 1921, utförd av dess bödel Leo Trotsky som chef över Röda Armén, så Internationalen ska nog akta sig för att ta till brösttoner i etiska och moraliska sammanhang. Nu bör vi sluta leden och samarbeta som goda kamrater för att stoppa en Sverigedemokratisk omstöpning av den svenska politiken.

Sverige: Den svenska bensinskatten kan vara världens högsta inom några år, påstår intresseorganisationen Bil Sweden (Ny teknik). Men detta är bra och berömvärt – fossila bränslen och bensindrivna bilar måste snarast fasas ut och ersättas med grön el till eldrivna fordon..

Malmö/Lund: Skördefesten lyfter Lunds Stadspark och vädret är fortfarande ljuvligt. Lundagård frågar arrangörena:Vilka aktiviteter är de mest populära?– Att åka häst och vagn är en mycket populär aktivitet. Äppelmustning drar mycket folk och där kan man få hjälp att musta själv om man med sina egna äpplen. Barnen tycker om att titta på grisarna medan andra kanske vill hitta en speciell sylt som man inte hittar i sin egna matbutik. Vilka aktiviteter är nya för i år?– Dockteater med Staffan Björklund. Han har rest runt i flera olika länder i världen och hans dockor är gjorda i naturmaterial. En annan ny aktivitet är att man kan hoppa i halm och vi har även nya utställare (Lundagård.se).


sko%cc%88rdefest

Foto courtesy Kryddburken.se.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 september, 2016 av i * KRÖNIKAN och märktes , , , , .

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: